ΟΚΑΑ: Καταβολή χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών κατέβαλε χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος την δεύτερη δόση του ποσού του 1 εκατ. ευρώ από την συνολική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4.351.360 ευρώ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΟΚΑΑ: Καταβολή χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος
Ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών κατέβαλε χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος την δεύτερη δόση του ποσού του 1 εκατ. ευρώ από την συνολική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4.351.360 ευρώ. Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες έχουν καταβληθεί συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αποδέκτη το Ελληνικό Δημόσιο (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), το οποίο αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο του ΟΚΑΑ ΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω, τόσο της δημοσιονομικής πολιτικής, όσο και του νέου αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου που εφαρμόζεται, το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός έχει επιστρέψει στην κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου άνω των 4,351 εκατ. ευρώ και καταβολή μερίσματος για τη χρήση του 2010 ύψους 544.000 ευρώ, ενώ το πλάνο είναι η εταιρεία να επιστρέφει στον βασικό της μέτοχο ετησίως περί το 1 εκατ. ευρώ με τη μορφή μερίσματος. Παράλληλα προχώρησε στην αποπληρωμή δανείου ύψους 4,32 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην επιβαρύνεται με τόκους ύψους 330.000 ευρώ το έτος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο αγώνας για την προσέλκυση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στο Ρέντη νέων επιχειρήσεων, για τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την πλευρά του ΟΚΑΑ προς τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται αλλά και για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του. Συγκεκριμένα στα σχέδια του Οργανισμού.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο ΟΚΑΑ οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούν ένα Χρηματιστήριο προϊόντων για τα φρούτα, λαχανικά και κρέατα, έχει προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις στα μισθώματα αλλά και σε αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες.

Επιπλέον στα σχέδια είναι ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου ως Βιομηχανικού Πάρκου Τροφίμων, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει υπεραξία στις επιχειρήσεις αλλά και θα τις κάνει πιο ανταγωνιστικές μέσα από τα οφέλη που δημιουργεί (ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, διευκόλυνση σε χρηματοδοτικά προγράμματα κλπ). Μέσα από αυτό προωθείται και η δημιουργία Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v