ΕΡΤ:Την άσκηση ποινικών διώξεων ζητά εισαγγελέας

Στην απαγγελία κακουργηματικής κατηγορίας για απιστία κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε για την απόκτηση από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League έναντι 18-24 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

ΕΡΤ:Την άσκηση ποινικών διώξεων ζητά εισαγγελέας
Στην απαγγελία κακουργηματικής κατηγορίας για απιστία κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε για την απόκτηση από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League έναντι 18-24 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, παρά την κρίση της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου- η οποία ερεύνησε την υπόθεση -οτι η δικογραφία θα πρέπει να αρχειοθετηθεί ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του Δ.Σ. Στυλιανού Στεφάνου και του προισταμένου του αθλητικού τμήματος Άρη Χατζηγεωργίου.

Προσφορές για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων είχαν καταθέσει και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
 
Οι προσφορές τους όμως ήταν μικρότερες από αυτή της ΕΡΤ γεγονός εύλογο κατά τον κ. Πεπόνη ο οποίος επισημαίνει στο πόρισμά του ότι "κινήθηκαν στη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί".

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η ΕΡΤ δεν κινήθηκε σε αντίστοιχα οικονομικά πλαίσια . "Η κραυγαλέα απόκλιση της οικονομικής προσφορά αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετής οικονομικής διαχείρισης" , αναφέρει ο κ. Πεπόνης στην παραγγελία του προσθέτοντας οτι " η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v