Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεσμεύεται η περιουσία της Β. Σταμάτη

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η νόμιμη εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Δεσμεύεται η περιουσία της Β. Σταμάτη

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε γνωστή δικηγόρος, νόμιμη εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικηγόρος αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε καθόλου στην οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας.

Ελεύθερος αφέθη, επίσης, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Παναγιώτης Σταμάτης. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Απολογούμενος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Ρουσόπουλο, υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν πολύ μικρή καθώς είχε αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι της Διον. Αρεοπαγίτου για λογαριασμό της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο κ. Σταμάτης δεν γνώριζε σχέση του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου με την Nobilis.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη κατά του ανακριτή, αποδίδοντάς του μεροληψία. Κατόπιν αυτών η κ. Σταμάτη αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί εμπλοκή με την απολογία της, καθώς η Βίκυ Σταμάτη, είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης κατά του ανακριτή, ο οποίος είχε εκδώσει καινούργια διάταξη για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της. Εξαιτίας αυτού η κ. Σταμάτη ζήτησε την εξαίρεσή του για λόγους μεροληψίας.

Επισημαίνεται ότι η κ. Σταμάτη έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v