Σαμαράς: Μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ 9%

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για επιστροφή στην ανάπτυξη. Η ανάκαμψη είναι εφικτή, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Λαύριο. Προτεραιότητα η ανακοπή του εφιάλτη της ανεργίας και η στήριξη μεσαίας τάξης.

Σαμαράς: Μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ 9%
"Η ανάκαμψη είναι εφικτή και η ανάπτυξη είναι κοντά", υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σε εργαζόμενους και ανέργους στο Λαύριο.

Αναλυτικά ο κ. Σαμαράς ανέφερε:

Σήμερα θα σας δείξω με ένα παράδειγμα πώς και γιατί, αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σωστά, η ανάκαμψη είναι εφικτή και η πλήρης ανάπτυξη είναι κοντά:

Να θυμάστε ότι για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με 45-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και με 1 δισεκατομμύριο μικρότερο έλλειμμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο απ’ ό,τι προβλέπει το πρόγραμμά μας για ανάκαμψη - συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, ξεμπλοκάρισμα αυτοχρηματοδοτούμενων μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.λπ.), αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων τουλάχιστον.

Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300 χιλιάδες!

Αν ταυτόχρονα υπάρξουν και μέτρα ρευστότητας, αυτό θα είναι μόνιμο, όχι μια μόνο στιγμή. Και θα έχει διάρκεια, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη.
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, και κάτι ακόμα για να πάρει μπρος η οικονομία. Δεν αρκεί να πέσουν χρήματα από ΕΣΠΑ. Πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ρευστότητα.

Πράγμα που θα συμβεί μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών,
[ - με το εργαλείο ρευστότητας που ήδη συζητιέται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,
- με την πρόσθετη δανειοδότηση που θα πάρουν οι ελληνικές τράπεζες, όπως πήραν από τον Ντράγκι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές,
-- με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ κ.λπ.]

Κι ακόμα δύο πρόσθετα μέτρα:
- η επιστροφή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους 6 δισεκατομμυρίων, τα 5 περίπου ως το τέλος του χρόνου.
- και η φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή καταθέσεων μαζί με κάποια πρόσθετα μέτρα για την εγγυοδοσία θα δημιουργήσουν πρόσθετη ρευστότητα.

-- Κι ένα ακόμα πολύ βασικό: σταδιακά μείωση των φορολογικών συντελεστών. Που θα αρχίσει με 15% για τα νομικά πρόσωπα. Και θα φτάσει σε μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών σε επίπεδα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα.
Αυτό είναι αληθινή επανάσταση!

Γιατί για να υπάρξει απασχόληση, πρέπει να υπάρξουν επιχειρήσεις.
Και για να υπάρξουν επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις δεν μπορούμε εμείς να τις φορολογούμε τριπλάσια απ’ ό,τι κάνουν οι γειτονικές μας χώρες…

Προσέξτε: όλα αυτά τα μέσα τα έχουμε στη διάθεσή μας
Όλα αυτά είναι δεν τα απαγορεύει η δανειακή σύμβαση.
Άρα μπορούμε να τα κάνουμε.

Μπορούμε να υποκινήσουμε ανάκαμψη που θα φτάσει της 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, τουλάχιστον, και θα δημιουργηθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Θα συνοδευτούν από αληθινά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες - μαρίνες, νέες υποδομές τουρισμού, ενέργεια, καθετοποίηση-μεταποίηση προϊόντων και σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών.
Έτσι η τωρινή ανεργία μπορεί να πέσει κάτω από το μισό μέσα σε τρία χρόνια.

Δύο μόνο προϋποθέσεις απαιτούνται:
- Το χτύπημα της γραφειοκρατίας, στο οποίο δίνουμε τη μέγιστη προτεραιότητα μαζί με τη σταδιακή μείωση των φόρων.
- Και να μη ληφθούν άλλα υφεσιακά μέτρα, όπως οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Αν επιτύχουμε αυτά, τότε μην έχετε καμιά αμφιβολία:

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v