Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FΤ: Οι "περίεργες" ελληνικές εκλογές

Την έντονη ανησυχία των Βρυξελλών και των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας αποτυπώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές δεδομένου ότι όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται πως είναι ανοιχτά.

FΤ: Οι περίεργες ελληνικές εκλογές
Την έντονη ανησυχία των Βρυξελλών και των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας αποτυπώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές δεδομένου ότι όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται πως είναι ανοιχτά.

«Οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ – τα μεγάλα κόμματα που φέρονται να προχωρούν σε συνασπισμό – μπορεί είτε να μην πετύχουν από κοινού πλειοψηφία στη βουλή είτε να αποκτήσουν μία τόσο ισχνή πλειοψηφία που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη στη διαχείρισή της την ήδη ευάλωτη κυβέρνηση» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Θα υπάρξει απογοήτευση εντός του κόμματος εάν δεν πάρουμε το 30% των ψήφων, γιατί θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον μελλοντικό συνασπισμό» αναφέρει γνωστός πολιτικός της συντηρητικής παράταξης στους Financial Times και συμπληρώνει: «αυτές οι εκλογές είναι πολύ περίεργες, κανένα μεγάλο κόμμα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέχρι τώρα δυναμική, αντιθέτως, τα ακραία κόμματα φαίνεται ότι προσελκύουν τη νεολαία και τους εξαγριωμένους ψηφοφόρους».

Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ωστόσο, ότι τα περιθώρια χειρισμών της όποιας νέας κυβέρνησης θα είναι περιορισμένα «όπως αποκαλύφθηκε και την Τετάρτη, όταν αξιωματούχοι που πρόσκεινται στον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο διέρρευσαν στη δημοσιότητα μία λίστα εκκρεμοτήτων για την επόμενη κυβέρνηση που απαρτίζεται από 70 διαρθρωτικά μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

«Ένας αξιωματούχος σχολιάζει οι πολιτικοί που βρίσκονται σε προεκλογικό ρυθμό θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν ότι «η λίστα περιλαμβάνει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τη δικαιοσύνη και την παιδεία που θα πρέπει να νομοθετηθούν παράλληλα με το επίμαχο νέο πακέτο περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που θα πρέπει να επικυρωθεί τον Ιούνιο από τη νέα βουλή»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v