Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σύμπραξης φιλελεύθερων δυνάμεων

Δεδομένη συμφωνία πρέπει πλέον να θεωρείται η σύμπραξη των φιλελεύθερων δυνάμεων με τη δημιουργία ενιαίου μετώπου στις επόμενες -διαφαινόμενες- εθνικές επαναληπτικές εκλογές.

Κινήσεις σύμπραξης φιλελεύθερων δυνάμεων
Δεδομένη συμφωνία πρέπει πλέον να θεωρείται η σύμπραξη των φιλελεύθερων δυνάμεων με τη δημιουργία ενιαίου μετώπου στις επόμενες -διαφαινόμενες- εθνικές επαναληπτικές εκλογές, μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως ανυπόστατο από τη Δράση, ενώ διέψευσε τις επαφές και ο Θ. Τζήμερος του κόμματος Δημιουργία Ξανά.

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά πολλών στελεχών της Ν.Δ., διατυπώνεται η άποψη ότι θα πρέπει το κόμμα να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος των κομμάτων της κεντροδεξιάς στις επόμενες εκλογές, που δείχνουν πολύ κοντά. Την άποψη συμμερίζονται με δηλώσεις τους ο Ν. Κακλαμάνης, ο Γ. Παπαθανασίου, ο Α. Σπηλιωτόπουλος και άλλα στελέχη. Από την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κόμματα Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου και Δράση του Στέφανου Μάνου δείχνουν αποφασισμένα να πάνε σε κοινή πορεία, ενώ η συζήτηση έχει ανοίξει και προς τη μεριά των Οικολόγων Πράσινων για το κατά πόσον θα συμμετάσχουν στο κοινό εκλογικό εγχείρημα.

Στόχος του νέου σχηματισμού θα είναι αρχικά η είσοδος στη Βουλή καθώς και η μετάλλαξή του από δύναμη του φιλελευθερισμού σε σχήμα με πρόταγμα τη "μεταρρύθμιση". Μάλιστα, στον ενιαίο τίτλο που ευρέως συζητείται εδώ και 48 ώρες ο τίτλος Μεταρρυθμιστική Ένωση κερδίζει έδαφος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο μοχλός ανάσχεσης για τη δημιουργία αυτού του νέου μετώπου, η διάθεση δηλαδή της κυρίας Μπακογιάννη να είναι πρόεδρος, αίρεται καθώς η τελευταία δεν θέτει πλέον αυτήν την προϋπόθεση.

Μάλιστα ήδη εξελίσσεται συζήτηση για την εύρεση προσώπου στήριξης σε πρόσωπο ευρείας αποδοχής και τα ονόματα που παίζουν είναι του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, του καθηγητή - συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά ή άλλης διεθνούς προσωπικότητας.

Τι απαντά η Δράση για το δημοσίευμα
 
"Η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοίνωσε χθες ότι, πιστή στην προγραμματική της δήλωση να βοηθήσει πάση θυσία να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα, είναι έτοιμη να συμπαραταχθεί με τους άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς , ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο μέτωπο λογικής, μεταρρυθμιστικό και φιλευρωπαϊκό, που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνίδων και των ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά.

Η απλή αυτή δήλωση έδωσε τροφή σε ανούσιες μυθοπλασίες όπως για παράδειγμα του Πρώτου Θέματος ότι τάχα είναι ήδη αποφασισμένη η κοινή κάθοδος της ΔΗΣΥ, της Δ.Ξ. και της Δράσης και αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής. Οι συνεργασίες είναι από μόνες του δύσκολες και δεν διευκολύνονται από ανυπόστατα δημοσιεύματα"
.

Δημιουργία Ξανά: Δεν μιλάμε με κατεστημένα πολιτικά πρόσωπα

Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε ο Θ. Τζήμερος του κόμματος Δημιουργία ξανά.

Σε δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα, ο γνωστός διαφημιστής παραδέχεται πως μίλησε με τον πρόεδρο της Δράσης κ. Στέφανο Μάνο μόνο όμως για να λάβει τα συγχαρητήρια του και ξεκαθαρίζει: "πιστός σε όσα είπα προεκλογικά δεν μιλώ με κατεστημένα πολιτικά κόμματα. Ούτε με την Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε με τον Στέφανο Μάνο ούτε φυσικά και με τον Αντώνη Σαμαρά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v