Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barroso: Μνημόνιο ή χρεοκοπία οι επιλογές Ελλάδας

Τα κράτη της ΕΕ που ακολουθούν προγράμματα προσαρμογής δεν έχουν “άλλη εναλλακτική” από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Jose Manuel Barroso.

Barroso: Μνημόνιο ή χρεοκοπία οι επιλογές Ελλάδας
Τα κράτη της ΕΕ που ακολουθούν προγράμματα προσαρμογής δεν έχουν "άλλη εναλλακτική" από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής Jose Manuel Barroso.

"Οι χώρες των προγραμμάτων διάσωσης, δεν έχουν άλλη εναλλακτική – εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, η οποία δεν νομίζω ότι αποτελεί εναλλακτική – από την εφαρμογή γενναίων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής" ανέφερε ο κ. Barroso.

Όπως μεταδίδει το DPA, o κ. Barroso επέμεινε ότι είναι ανεύθυνο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει επιπρόσθετες αυξήσεις στα ήδη δυσθεώρητα εθνικά ελλείμματα, για χάρη της ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Barroso επισήμανε ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και μέτρα για την ανάπτυξη.

"Πρέπει όμως να σας θυμίσω ότι το πρόγραμμα το ζήτησε η ίδια η Ελλάδα, η κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, δεν αφορά μόνο τη δημοσιονομική προσαρμογή, περιέχει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, εμείς εκδώσαμε και μία ανακοίνωση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και στόχος μας είναι η επιστροφή της χώρας στις αγορές και η ανάπτυξη. Η Κομισιόν είναι στο πλευρό της Ελλάδας" σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v