Schaeuble: Κρίσιμες για Ελλάδα οι νέες εκλογές

Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θα πρέπει να αποδεχθεί τα προαπαιτούμενα, δήλωσε ο W. Schaeuble, χαρακτηρίζοντας τις νέες εκλογές δημοψήφισμα για παραμονή στο ευρώ.

Schaeuble: Κρίσιμες για Ελλάδα οι νέες εκλογές
Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θα πρέπει να αποδεχθεί τα προαπαιτούμενα, δήλωσε ο Wofgang Schaeuble μετά την είδηση για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τις νέες εκλογές δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ.

"Αν η Ελλάδα, και αυτό είναι η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας, θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τα προαπαιτούμενα", ανέφερε.

"Διαφορετικά δεν είναι δυνατό. Κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν πρέπει να το κρύψει αυτό από το εκλογικό σώμα", προειδοποίησε ο Schaeuble. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg,  ανέφερε ακόμα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στο eurogroup της Δευτέρας ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης παραμένει σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί.

"Είναι ξεκάθαρο ότι η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη" πρόσθεσε ο Schaeuble. "To συζητήσαμε ανοιχτά και περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις". 

Ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι όλοι οι υπουργοί που προσήλθαν στη συνάντηση "είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί", αλλά τόνισε πως "χρειαζόμαστε μια λειτουργική ελληνική κυβέρνηση και χρειαζόμαστε στήριξη στο ελληνικό κοινοβούλιο".

Υπογράμμισε ωστόσο ότι "δεν συζητήσαμε καθόλου αν κάτι χρειάζεται αλλαγή στην εφαρμογή του προγράμματος" και τόνισε πως "μερικοί πολιτικοί στην Ελλάδα δεν αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι για την παραμονή στην ευρωζώνη κάποια πράγματα είναι απαραίτητα".

Αποδοχή του μνημονίου

Τις ίδιες θέσεις επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Πρόκειται για πρόγραμμα βοήθειας, που προετοιμάστηκε με λεπτομερερή τρόπο, και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευτούμε», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v