BdB: Πρότεινε σχέδιο Μάρσαλ και έξοδο από ευρώ

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη στήριξη της με ένα σχέδιο Μάρσαλ από την Ε.Ε., πρότεινε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB), Andreas Schmitz.

BdB: Πρότεινε σχέδιο Μάρσαλ και έξοδο από ευρώ
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη στήριξη της με ένα σχέδιο Μάρσαλ από την Ε.Ε., πρότεινε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB), Andreas Schmitz.

"Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από το πρώτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να φανταστούμε πως η χώρα θα ξεφύγει από την ατυχή κατάσταση στην οποία βρίσκεται" ανέφερε σε συνέντευξη του στο Reuters o κ. Andreas Schmitz.

"Ως εκ τούτου είναι σωστό να σκεφτούμε τις εναλλακτικές και συγκεκριμένα αν η Ελλάδα θα μπορούσε πιο εύκολα να λύσει τα προβλήματα της χρησιμοποιώντας το δικό της νόμισμα, υποστηριζόμενη από ένα σχέδιο Μάρσαλ από την ΕΕ" πρόσθεσε ο κ. Schmitz.

Ο κ. Schmitz σημείωσε ακόμα ότι ο κίνδυνος μετάστασης από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί σημαντικά, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί μια περαιτέρω "κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v