Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο κόμμα τη ΝΔ δίνει νέο γκάλοπ

Το πρώτο μετεκλογικό γκάλοπ που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από τη Marc. Δίνει εκτίμηση ψήφου 26,1%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,7%.

Πρώτο κόμμα τη ΝΔ δίνει νέο γκάλοπ
Το πρώτο μετεκλογικό γκάλοπ που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάστηκε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από την εταιρία Marc.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. εμφανίζεται πρώτο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου (χωρίς λευκά, άκυρα κ.τ.λ.) με ποσοστό 26,1%, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,7% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14,9%.

Σημειώνεται ότι και τα τρία πρώτα κόμματα εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σημαντική πτώση παρουσιάζει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστό 8%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Σταθερό σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς, το οποίο διαμορφώνεται στο 6,3%.

Τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές φαίνεται να χάνουν επιπλέον ψηφοφόρους: τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ υποχωρούν στο 1,6% και στο 1,5% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις έδρες, με βάση την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. φέρεται να λαμβάνει 123, ο ΣΥΡΙΖΑ 66, το ΠΑΣΟΚ 41, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 23, η Δημοκρατική Αριστερά 18, το ΚΚΕ 16 και η Χρυσή Αυγή 13.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 16ης και 17ης Μαΐου σε δείγμα από 1.027 νοικοκυριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v