Αυτόνομα στις εκλογές ο ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Παραμένει στο κόμμα ο Κ. Πλεύρης. Στη ΝΔ οι Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης.

Αυτόνομα στις εκλογές ο ΛΑΟΣ
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης της Ε.Γ. και της πρώην Κ.Ο. του κόμματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, απεφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων
».

Την παραμονή του στο κόμμα ανακοίνωσε ο Κώστας Πλεύρης. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλώνω ότι τάσσομαι ολοψύχως στο πλευρό του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις. Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του Πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό». 

Αποχώρησε, όμως, ο κ. Θανάσης Πλεύρης αφού προηγουμένως διατύπωσε τη θέση του, ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη σχηματισμού ενός κεντροδεξιού φιλολαϊκού μετώπου προκειμένου να μη γίνει σε καμία περίπτωση πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Ήδη οι Κωνσταντίνος Μακρυνόρης και Ιωάννης Κοτσίρης, υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη ΝΔ ανταποκρινόμενοι όπως ανέφεραν στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός κεντροδεξιού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συζητήσεις για κεντροδεξιό μέτωπο, με βασικούς συντελεστές τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμμαχία. Βασικός στόχος, η δημιουργία ενός πλαισίου αρχών πάνω στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει η συμπόρευσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v