Schaeuble: Η έξοδος Ελλάδας μπορεί να αποτραπεί

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σίγουρα μπορεί να αποτραπεί, είναι όμως στο «χέρι» της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Schaeuble: Η έξοδος Ελλάδας μπορεί να αποτραπεί
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σίγουρα μπορεί να αποτραπεί, είναι όμως στο «χέρι» της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας στην Bild am Sonntag, ο κ. Schaeuble δήλωσε πως «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος». «Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Αν οποιοσδήποτε κόμμα στην Ελλάδα λέει πως αυτό μπορεί να γίνει, τότε κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους και τους ψηφοφόρους».

Εν μέσω συζητήσεων στη Γερμανία και αλλού για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Schaeuble ερωτήθηκε εάν αυτό μπορεί να αποτραπεί: «Φυσικά! Διότι αυτός ακριβός είναι ο στόχος που είχαμε υπ’ όψιν όταν συμφωνήσαμε στις διευρυμένες προσπάθειες διάσωσης και στα προγράμματα μεταρρύθμισης που απελευθέρωσαν τη χώρα για πολλά χρόνια από την ανάγκη να πάρει δάνεια από τις αγορές».

«Τώρα είναι στο χέρι της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», δήλωσε. Ο ίδιος σημείωσε πως ελπίζει ότι η χώρα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί δημόσια αβεβαιότητα. Αυτό ακριβώς είναι που οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να κάνουν», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v