Smagi: Η λύση για Ελλάδα δεν θα έρθει σύντομα

Τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να χρειαστεί έως και 10 χρόνια για να διορθωθούν και η χώρα μπορεί να χρειαστεί βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, λέει ο Lorenzo Bini Smaghi.

Smagi: Η λύση για Ελλάδα δεν θα έρθει σύντομα
Τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να χρειαστεί έως και 10 χρόνια για να διορθωθούν και η χώρα μπορεί να χρειαστεί βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, σύμφωνα με το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Lorenzo Bini Smaghi.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε συνέντευξή του στο ιρλανδικό RTE, ο κ. Bini Smaghi δήλωσε πως «νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική». «Η Ελλάδα δεν θα λυθεί σε ένα ή δυο χρόνια, μπορεί να χρειαστεί και 10 χρόνια».

Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση και η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσαρμογές για να μειώσει τους μισθούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, δήλωσε ο ίδιος. Οι ευρωπαίοι ηγέτες χρειάζεται να δεσμευτούν στη λήψη πολιτικών δράσεων για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και να μην το αφήσουν αυτό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημείωσε.

Σε ότι αφορά το θέμα των ευρωομολόγων, δήλωσε πως δεν είναι πανάκεια για την κρίση και πως η όποια στροφή προς αυτά θα είναι σταδιακή και θα εξαρτάται από την επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v