Μετρό: Απειλούν με 24ωρες απεργίες

Αναδρομικά περίπου 4,5εκ. ευρώ διεκδικούν οι υπάλληλοι του Μετρό μετά την δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές του 2010.

Μετρό: Απειλούν με 24ωρες απεργίες
Αναδρομικά περίπου 4,5εκ. ευρώ διεκδικούν οι υπάλληλοι του Μετρό μετά την δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές του 2010 οπότε η τότε εταιρεία ΑΜΕΛ δεν ήταν ΔΕΚΟ αλλά Ανώνυμη Εταιρεία και για το λόγο αυτό δεν έπρεπε να υπαχθεί στο καθεστώς των περικοπών.

Μάλιστα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προγραμματίζει απεργίες διαρκείας μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων με αίτημα την επιστροφή των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από το μισθό τους, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, "η Δικαιοσύνη με την απόφαση 599/2012 έκρινε τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων της πρώην ΑΜΕΛ, που είχαν επιβληθεί το 2010, ως παράνομες και αντισυνταγματικές (...) και υποχρεώνει την σημερινή διοίκηση της εταιρείας να μας καταβάλει τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα".

Η Διοίκηση δικαιούται να προσφύγει στο εφετείο, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση. Σύμφωνα με τη ΣΕΛΜΑ, "παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την Διοίκηση της Εταιρείας, ενημερωνόμαστε ότι η αδικία που υποστήκαμε θα συνεχιστεί, καθώς οι διοικούντες πλέον ακολουθούν την τακτική "νίπτω τας χείρας μου" και παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες νέων δικαστικών διαξιφισμών (εφετείο) και αντιπαράθεσης".

Έτσι, το ΣΕΛΜΑ προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες, όμως, θα ξεκινήσουν {άμεσα με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών}, χωρίς, όμως ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση αφορά περίπου 1500 εργαζόμενους οι οποίο διεκδικούν από 3 έως 4.000 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v