ΤΧΣ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις μελών του γενικού συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα θα καταλάβει τη θέση του προέδρου, καθώς και δύο μελών της εκτελεστικής επιτροπής, εκ των οποίων το ένα θα είναι CEO, δημοσίευσε το ΤΧΣ.

ΤΧΣ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις τριών μελών του γενικού συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα θα καταλάβει τη θέση του προέδρου, καθώς και δύο μελών της εκτελεστικής επιτροπής, εκ των οποίων το ένα θα είναι διευθύνων σύμβουλος, δημοσίευσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Βάσει της τροπολογίας που ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο η Βουλή των Ελλήνων, το Τ.Χ.Σ. αποκτά νέα διοικητική δομή, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει πενταμελές γενικό συμβούλιο και τριμελής εκτελεστική επιτροπή.

Για τη θέση του προέδρου του γενικού συμβουλίου και ενός μέλους επιλέγονται πρόσωπα με διεθνή πείρα σε τραπεζικά θέματα. Για τις λοιπές θέσεις επιλέγονται ως μέλη ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ένας από την Τ.τ.Ε. και ένα επιπλέον πρόσωπο.

Το εκτελεστικό συμβούλιο αποτελείται από τρία μέλη, εκ των οποίων τα δύο είναι πρόσωπα με διεθνή πείρα σε τραπεζικά θέματα και σε ζητήματα εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και το τρίτο είναι εκπρόσωπος της Τ.τ.Ε. Ένα από τα δύο πρόσωπα με διεθνή πείρα ορίζεται διευθύνων σύμβουλος.

Το ταμείο με πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη θέσεων τριών μελών του γενικού συμβουλίου και δύο μελών της εκτελεστικής επιτροπής.

Τα μέλη του γενικού συμβουλίου θα επιλεγούν μεταξύ προσωπικοτήτων με διεθνή πείρα σε τραπεζικά θέματα. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, που μπορούν όμως να έχουν διεθνή πείρα και στον τομέα της εξυγίανσης των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν πλούσιο βιογραφικό ως προς την άσκηση διοίκησης, υψηλού επιπέδου διαπραγματευτικές ικανότητες και πείρα στην εφαρμογή σχεδίων ανάκαμψης και στρατηγικών εξόδου (επιτυχημένη αποεπένδυση). Επιπλέον προσόν θα θεωρηθεί αποδεδειγμένη πείρα στην επενδυτική τραπεζική.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, ενώ θα δηλώνουν ρητά στην αίτησή τους τη θέση για την οποία ενδιαφέρονται.

Τα μέλη του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής, με εξαίρεση τους εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της Τ.τ.Ε., διορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μετά από έγκριση του Euro Working Group, με θητεία τριών ετών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μέχρι την 30ή/6/2017.

Παρότι η διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πηγές που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του διοικητικού μετασχηματισμού του ταμείου θεωρούν ότι οι εξελίξεις για την πλήρωση των θέσεων του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής θα τρέξουν με τη νέα κυβέρνηση.

Σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. στην παραπάνω διαδικασία, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση, είναι η γνωστή εταιρεία Egon Zehnder International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v