Εγκαταλείπει το ΧΑ η Newedge

Η Newedge, μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Το γεγονός δείχνει την ανησυχία ως προς την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, λένε οι FT.

Εγκαταλείπει το ΧΑ η Newedge
Η Newedge, μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, γεγονός που δείχνει την εντεινόμενη ανησυχία ως προς την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Η χρηματιστηριακή δήλωσε στους πελάτες της ότι θα διεκπεραιώνει μόνο εντολές πωλήσεων και πως θα σταματήσει την επέκταση των margin για υφιστάμενες θέσεις σε ελληνικές μετοχές, σύμφωνα με το memo που έστειλε και το οποίο αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η Newedge είναι κοινοπραξία των γαλλικών τραπεζών Societe Generale και Credit Agricole με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 31 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της EuroHedge.

Οι περιορισμοί αφορούν τα ADR μετοχών, μεταξύ των οποίων εκείνες της Alpha Bank, της Coca Cola Hellenic Bottling και της Ρaragon Shipping. Ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Μιχαήλ Μποδoύρογλου, χαρακτήρισε την απόφαση «μη συνετή», τονίζοντας ότι «η ελληνική ναυτιλία δεν είναι ελληνικός κλάδος, είναι διεθνής κλάδος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v