Fekter: Άγνωστο αν και πότε θα ξεχρεώσει η Ελλάδα

Παραμένει άγνωστο πότε και αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε από τους εταίρους της, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter.

Fekter: Άγνωστο αν και πότε θα ξεχρεώσει η Ελλάδα
Παραμένει άγνωστο πότε και αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε από τους εταίρους της, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter, προειδοποιώντας ότι η βοήθεια θα διακοπεί αν δεν τηρηθεί το μνημόνιο.

"Δεν μπορώ να σας πω αν και πότε θα πάρουμε πίσω αυτά τα χρέη" απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων η κ. Fekter, σημειώνοντας ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν σφοδρότατες οικονομικές κρίσεις χρειάζονται πάντοτε πολύ χρόνο για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία μόλις πέρυσι σταμάτησε να πληρώνει τα χρέη του πολέμου, παρόλο που οι νικητές της χάρισαν πολλά από όσα χρωστούσε.

"Αν το δείτε από αυτή την οπτική ίσως να είμαστε πολύ ανυπόμονοι με την Ελλάδα" τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Fekter επανέλαβε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η διεθνής βοήθεια θα διακοπεί αμέσως μόλις η νέα κυβέρνηση παραβεί τους όρους του προγράμματος προσαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v