Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΑΝ: Delete σε 8.397 ανενεργά έργα του ΠΔΕ

Την εκκαθάριση του αρχείου του ΠΔΕ από 8.397 ανενεργά έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,06 δισ. ευρώ, που λίμναζαν, αρκετά εκ των οποίων για δεκαετίες, προβλέπει υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΥΠΑΑΝ: Delete σε 8.397 ανενεργά έργα του ΠΔΕ
Την εκκαθάριση του αρχείου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από 8.397 ανενεργά έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,06 δισ. ευρώ, που λίμναζαν, αρκετά εκ των οποίων για δεκαετίες, προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου.

Μετά λοιπόν από έναν χρόνο επαφών και συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και των περιφερειών, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων - Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων, του ΥΠΑΑΝ, υλοποιώντας το σχέδιο δράσης για την εκτέλεση του ΠΔΕ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προχώρησε στην εκκαθάριση του αρχείου του ΠΔΕ.

Ως ανενεργά έργα ορίζονται τα έργα που εντάσσονται σε κάποια από τις εξής κατηγορίες:

Α. Έργα ενταγμένα πριν από το 2008 με μηδενικές πληρωμές για μακρά περίοδο.

Β. Έργα με ποσοστό απορρόφησης μεγαλύτερο του 90% (συνολικές πληρωμές προς προϋπολογισμό).

Γ. Έργα με τελευταίο έτος εγγραφής πριν από το 2007 και ποσοστό υλοποίησης οικονομικού αντικειμένου μικρότερο του 50% (συνολικές πληρωμές πρός προϋπολογισμό).

Δ. Παλαιότερα έργα εγγεγραμμένα την περίοδο 2007-2010 με ετήσιες πιστώσεις μικρότερες των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η επανένταξη του έργου θα γίνεται με προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ένταξής του σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και εφόσον καλύπτονται ιδιαίτερα σημαντικές και ιεραρχημένες ανάγκες και υποχρεώσεις.

Ο αναλυτικός πίνακας με την απένταξη έργων δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v