Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσοχατζόπουλος:Τα εμβάσματα & η Bluebell

Σωρεία σημειώσεων αναφορικά με την υπεράκτια εταιρεία Bluebell με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται ότι έχει οιαδήποτε σχέση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού.

Τσοχατζόπουλος:Τα εμβάσματα & η Bluebell
Σωρεία σημειώσεων αναφορικά με την υπεράκτια εταιρεία Bluebell με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται ότι έχει οιαδήποτε σχέση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα βρέθηκε σχεδιάγραμμα της εταιρείας στο τέλος του οποίου σημειώνεται από άγνωστο (σ.σ. δεν είναι ο γραφικός χαρακτήρας του κ. Τσοχατζόπουλου) ότι " δεν φαίνεται καμία ανάμιξη της Bluebell στα Tor M1".

Σε άλλο έγγραφο που έχει καταρτιστεί από τον κ. Τσοχατζόπουλο γίνεται αναφορά σε κάποιον Νίκο ( σ.σ. άγνωστο αν είναι ο δημοσιογράφος με τον ο ποίο ο πρώην υπουργός συζητούσε το επικοινωνιακό σκέλος της υπόθεσής του) και σημειώνεται " δύο φορές μετά το τέλος Ιονίου. 10.000 γαλλικά φράγκα και 5.000 μάρκα. Να εξοφληθεί το υπόλοιπο, εδώ αποσιώπηση και σκέπασμα-μπάζωμα όσο γίνεται" Γ. Π να κληθεί να βοηθήσει....

Παράλληλα, κατασχέθηκαν σημειώσεις που κράτησε ο κ.Τσοχατζόπουλος πιθανότατα κατά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής αναφορικά με την αγορά του διαμερίσματος της Δεινοκράτους μέσω της Bluebell , ενώ ο ίδιος κρατά σημειώσεις για μία λιβεριανή εταιρεία από την οποία αγόρασε το ακίνητο η Βluebell προτού αυτό καταλήξει στον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση Αριστείδη Οικονομίδη.

Για την εταιρεία αυτή ο πρώην υπουργός διατυπώνει γραπτώς σειρά ερωτήσεων όπως "από πότε λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποιος την ίδρυσε, σε ποιον ανήκει.".

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πάντως εμφανίζεται προβληματισμένος ως προς τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ο ίδιος σημειώνει :" με αφορμή ποια δραστηριότητα της εταιρείας και πότε μπορεί να προκύψει ανάγκη να ανοίξουν οι λογαριασμοί της εταιρείας " και " η επιχειρηματολογία κατά του ανοίγματος πρέπει να επεκταθεί και σε ειδικά θέματα";

Ίσως ο προβληματισμός του αυτός είναι που οδηγεί την κ. Σταμάτη με έγγραφά της προς την ελβετική τράπεζα UBS να ζητεί το κλείσιμο του τραπεζικού της λογαριασμού ( έγγραφο 23.11.2011) και την μεταφορά μελλοντικών εμβασμάτων σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα (έγγραφο 9.1.2012).

Πριν από αυτά πάντως, στις 14.11.2011 είχε ζητήσει από την ελβετική τράπεζα να καταβάλει σε δικηγορική εταιρεία στο Αμβούργο ποσό 407,60 ευρώ.

Μεταξύ των εγγράφων που φύλασσε ο πρώην υπουργός στο γραφείο του βρέθηκε και σημείωμα του ΣΔΟΕ προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο στις 1.11.99, 11.1.2000 και 7.3.2000 μπήκαν τρια εμβάσματα, συνολικού ύψους 7,5 χιλιάδων δολαρίων σε λογαριασμό της Torcasso από την Ελβετία ,ε χρέωση του λογαριασμού της Morgan Stanley Ζυρίχης.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα συγκεκριμένα εμβάσματα ήταν "μίζες" για τις συμβάσεις των υποβρυχίων. Μάλιστα στο συγκεκριμένο έγγραφο υπάρχει χειρόγραφη σημείωση άγνωστου " Φρόσω μίλησε ΣΔΟΕ". Επισημαίνεται οτι Φρόσω Λαμπροπούλου είναι η λογίστρια και εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Τέλος, στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκε αναφορά των " εντίμων αξιωματικών του ελληνικού στρατού " προς τον γ.γ. του ΥΕΘΑ, στις 17.3.2004 που αναφέρονται σε μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων και ζητούν η έρευνα να εντοπιστεί στις διασυνδέσεις του κ.Τσοχατζόπουλου και του τότε γ.γ Γ. Σμπώκου με τις ρωσικές εταιρείες " Rosvooruzenie" και " Antey", που ενεπλάκησαν στις συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v