Ο έλληνας αριστεριστής που υπόσχεται αλλαγές

Τις υποσχέσεις για ακύρωση του μνημονίου και κρατικοποίηση των τραπεζών, ξεχωρίζει ο διεθνής τύπος από την σημερινή ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο έλληνας αριστεριστής που υπόσχεται αλλαγές
O Tσίπρας υπόσχεται να ακυρώσει το μνημόνιο, είναι ο τίτλος σε άρθρο του Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την εντολή του ελληνικού λαού για να καταργήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης και να "αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις".

Σύμφωνα με το Bloomberg η υπόσχεση του Τσίπρα να ανακαλέσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης, ισοδυναμεί με "στοίχημα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα τολμήσουν να διώξουν την Ελλάδα από την ένωση των 17".

Με τίτλο "Ο Έλληνας αριστεριστής υπόσχεται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να πάρει πίσω τις περικοπές", το CNBC μεταδίδει ότι ο κ. Τσίπρας διατηρεί την ακραία ρητορική που έχει τρομοκρατήσει τους δανειστές της χώρας αλλά του έχει χαρίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, ο κ. Τσίπρας "έλουσε" τους υποστηρικτές του με ένα μπαράζ υποσχέσεων για διάσωση των χρεωμένων νοικοκυριών και αύξηση των φόρων στους πλουσίους.

Η ανταποκρίτρια της Guardian στην Aθήνα Helene Smith μεταδίδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στις 17 Ιουνίου.

Η Washington Post μεταδίδει ότι ο επικεφαλής του ριζοσπαστικού αριστερού συνασπισμού στην Ελλάδα, υποσχέθηκε την Παρασκευή να ακυρώσει τη διεθνή συμφωνία αν εκλεγεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος για "μερική εφαρμογή" των όρων του μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v