Στίγκλιτς: Πολύ υψηλή πιθανότητα εξόδου από €

Τη λανθασμένη συνταγή της δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρώπη στηλιτεύουν ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Στίγκλιτς: Πολύ υψηλή πιθανότητα εξόδου από €
Τη λανθασμένη συνταγή της δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρώπη στηλιτεύουν ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Ο κ. Στίγκλιτς, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι η Ευρώπη κάνει λάθος στην αναζήτηση της δημοσιονομικής λιτότητας ως τρόπου για την επίλυση της κρίσης χρέους, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα εξόδου από το ευρώ για περισσότερες από μία χώρες.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι μακροχρόνια στο ευρώ θα παραμείνουν ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία και -πιθανότατα- η Γαλλία, και αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα θα ενισχυθεί. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιόσκα Φίσερ, που σε άρθρο του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στην Άγκελα Μέρκελ.

"Η Ευρώπη με οδηγό τη Γερμανία σβήνει τη φωτιά της κρίσης με κηροζίνη αντί με νερό. Έτσι, η φωτιά, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας της Άν. Μέρκελ εξαπλώνεται γρήγορα. Είναι ο λόγος που η δημοσιονομική κρίση στη ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια απέκτησε χαρακτηριστικά υπαρξιακής κρίσης", τονίζει μεταξύ άλλων ο πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v