ΟΤΕ: Ανταγωνιστικά πακέτα στη σταθερή

Ένα νέο, οικονομικότερο πρόγραμμα για νέους και υφιστάμενους πελάτες ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ κάνοντας ακόμη μια δυνατή κίνηση στην σκακιέρα του ανταγωνισμού.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Ανταγωνιστικά πακέτα στη σταθερή
Ένα νέο, οικονομικότερο πρόγραμμα για νέους και υφιστάμενους πελάτες ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ κάνοντας ακόμη μια δυνατή κίνηση στην σκακιέρα του ανταγωνισμού.

Το νέο πρόγραμμα ΟΤΕ Double Play Economy συνδυάζει Conn-x και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά σε όλη την Ελλάδα με την τιμή προσφοράς να διαμορφώνεται στα 21,90 ευρώ για διάστημα έξι μηνών ενώ μετά το πέρας της περιόδου αυτής η μηνιαία χρέωση διαμορφώνεται στα 26,90 ευρώ.

Το ΟΤΕ Double Play Economy έρχεται να προστεθεί στα δύο νέα προγράμματα ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα, που ήδη διαθέτει η εταιρεία στους πελάτες της εδώ και ένα περίπου μήνα.

Αναμένεται η αντίδραση των εναλλακτικών

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των εναλλακτικών παρόχων στην νέα εμπορική κίνηση του ΟΤΕ. Οι εναλλακτικοί φαίνεται ότι δεν έχουν δει με ιδιαίτερα καλό μάτι την απόφαση της ΕΕΤΤ να επιτρέψει στον ΟΤΕ την διάθεση στην αγορά των τιμολογίων με τις μειωμένες τιμές που είναι ευθέως ανταγωνιστικές σε σχέση με τα δικά τους τιμολόγια.

Από την πλευρά των εναλλακτικών παρόχων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις των τιμών του ΟΤΕ στην λιανική θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες μειώσεις και στα τιμολόγια της χονδρικής ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες ανταγωνισμού.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι προς το παρόν αυτό δεν συμβαίνει καθώς οι μειώσεις που έχουν γίνει στα τιμολόγια χονδρικής είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με αυτές που προωθεί ο Οργανισμός στην λιανική.

Δυσκολίες

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τηλεφωνικοί πάροχοι στο σύνολό τους βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς η ασφυκτική οικονομική κατάσταση οδηγεί τους καταναλωτές σε δραστική περικοπή της δαπάνης για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι προχωρούν σε οριστική διακοπή του σταθερού τους τηλεφώνου προκειμένου να επιτύχουν εξοικονόμηση του αντίστοιχου ποσού. Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι οι κινήσεις εξοικονόμησης δεν γίνονται μόνον από νοικοκυριά αλλά και από επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε αυτά κόστη.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι εύλογο ότι τα περιθώρια εξοντωτικού ανταγωνισμού σε επίπεδο τιμών, όπως κατά κόρον συνέβαινε παλιότερα, δεν υπάρχουν πλέον για κανέναν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v