Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες

Η A. Μέρκελ, απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας - από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ - τονίζοντας ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Mέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε σήμερα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας - από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ - τονίζοντας την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εκφώνησε ομιλία στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της Έσσης.

Όπως δήλωσε, «αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σπουδαίο, οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».

Τηλεφωνικές επαφές με Ολάντ

Οι τηλεφωνικές επαφές που έγιναν το Σάββατο μεταξύ του γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ και της γερμανίδας Καγκελάριου Α. Μέρκελ ήταν «επικοικοδομητικές και καρποφόρες» ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20, καθώς και το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v