Merkel: Mετά την τρόικα συζητάμε για Ελλάδα

Δεν θα κάνω υποθετικές συζήτησεις για τους όρους του ελληνικου μνημονίου, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, λέγοντας ότι θα περιμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για τη χώρα.

Merkel: Mετά την τρόικα συζητάμε για Ελλάδα
Δεν θα κάνω υποθετικές συζήτησεις για τους όρους του ελληνικου μνημονίου, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel στα πλαίσια της συνόδου του G20 στο Μεξικό, λέγοντας ότι θα περιμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για τη χώρα.

Όσον  αφορά την Ισπανία, η κα. Merkel υποστήριξε ότι η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλλει σύντομα αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Merkel τονίσε ότι οι τράπεζες που δεν έχουν επαρκή κεφάλαια αποτελούν κίνδυνο για την σταθερότητα της οικονομίας. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι άσκησε πιέσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά του προστατευτισμού.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ανέφερε από την πλευρά του ότι αυτός και η Angela Merkel έχουν πλήρη επίγνωση ότι η ευρωζώνη πρέπει να βρει τις δικές της απαντήσεις για να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει, αντί να αναζητεί εξωτερική βοήθεια.

"Μπορεί να έχουμε διαφορετική οπτική, αλλά η κα. Merkel και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της απάντηση" είπε o κ. Hollande. "Δεν πρέπει να μας έρθει από έξω" υπογράμμισε.

"Το ΔΝΤ δεν υπάρχει για να στηρίζει την Ευρώπη, ανεξάρτητα αν το έκανε για κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα" πρόσθεσε ο κ. Hollande.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v