Στο επίκεντρο η περιουσία του Α. Τσοχατζόπουλου

Η άγνωστη κινητή, ακίνητη περιουσία του Α. Τσοχατζόπουλου βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάκρισης που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής Γ. Μαλλής, ο οποίος φαίνεται πεπεισμένος οτι ο πρώην υπουργός έχει "κρυφά" περιουσιακά στοιχεία.

Στο επίκεντρο η περιουσία του Α. Τσοχατζόπουλου
Η άγνωστη κινητή και ακίνητη περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάκρισης που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος φαίνεται πεπεισμένος οτι ο πρώην υπουργός έχει και " κρυφά" περιουσιακά στοιχεία.

Εντωμεταξύ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών , για λόγους ανθρωπιστικούς, αποδεσμεύθηκαν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους εμβάζετε η σύνταξη του κ. Τσοχατζόπουλου.

Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των εμπλεκομένων στην υπόθεση καθώς στους κατηγορούμενους συγκαταλέγεται πλέον και ο κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου ο οποίος διετέλεσε μέλος του Δ.Σ, διευθυντής και εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Torcasso , η οποία εμφανίζεται στον κύκλο της " νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα".

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Του αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του φέρεται οτι ως στέλεχος της Torcasso" με πρόθεση απέκρυψε περιουσία, με σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή προέλευσή της, δηλαδή οτι προέρχεται απο το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας " που φέρεται να τέλεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνοντας οικονομικά ωφελήματα από τις συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα.

Απολογούμενος στον ανακριτή ο Σπ. Χατζηνικολάου υποστήριξε οτι ως πραγματικό ιδιοκτήτη της Τοrcasso γνώριζε τον Νίκο Ζήγρα ( σ.σ. εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση και ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου), " Μας δόθηκε η εντύπωση οτι ο Ζήγρας ήταν εύρωστος οικονομικά.", είπε στον ανακριτή ο κ. Χατζηνικολάου επισημαίνοντας οτι "τα ποσά που διακινήθηκαν μέσω της Torcasso είναι κάτω του μέσου όρου των ποσών που διακινούνται από άλλες εξωχώριες εταιρείες που έχει συστήσει το γραφείο μας".

Ως μάρτυρας εξετάστηκε από τον ανακριτή και ο κ. Αλ. Μαρκίδης , πρώην γενικός εισαγγελέας της Κύπρου ο οποίος εργάζεται πλέον ως δικηγόρος." Πραγματικός ιδιοκτήτης της Τorcasso , όπως με ενημέρωσε ο Χατζηνικολάου ήταν ο Νικόλαςος Ζηγρας. Όπως με διαβεβαίωσε ο Χατζηνικολάου ουδέποτε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ο ίδιος ή το γραφείο γνώριζαν οτι ο Ζήγρας είναι ξάδελφος του Τσοχατζόπουλου".

Κατάθεση στον ανακριτή αναφορικά με τις προσωπικότητες της Βίκυς Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου έδωσε ο συνταξιούχος αστυνομικός Δημήτριος Τροκανάς ο οποίος υπηρέτησε στην ασφάλεια του Ακη Τσοχατζόπουλου από το 1981 μέχρι το 2009.

Αναφερόμενος στην Αρετη Τσοχατζοπούλου την περιέγραψε ως "σεμνή γυναίκα χωρίς υπερβολές", προσθέτοντας οτι είχε πληροφορηθεί σε ανύποπτο χρόνο από την ίδια οτι " είχε αγοράσει το σπίτι στην Δεινοκράτους πουλώντας ένα σπίτι στην Καλλιθέα".

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Βίκη Σταμάτη επισημαίνοντας στον ανακριτή οτι " από τότε που την γνώρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος κόπηκαν οι σχέσεις με τα παιδιά του. Ήταν αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτόν της Αρετής.

Πιστεύω οτι η Αρετή είναι θύμα του πατέρα της και οτι μπλέχθηκε στην υπόθεση χωρίς να γνωρίζει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v