Loubere: Προτείνει απελευθέρωση αγοράς εργασίας

Την ανάγκη απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και την παράταση των ωρών εργασίας των καταστημάτων λιανικής ακόμη και τις Κυριακές "πρότεινε" ο Jerome Loubere.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Loubere: Προτείνει απελευθέρωση αγοράς εργασίας
Την ανάγκη απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, της πώλησης προϊόντων όπως αναλγητικών μέσω των σούπερ μάρκετ και την παράταση των ωρών εργασίας των καταστημάτων λιανικής ακόμη και τις Κυριακές "πρότεινε" πριν από λίγο από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Jerome Loubere, managing director της Carrefour-Μαρινόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θέματα αυτά τα έχει εκθέσει στον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Horst Reichenbach.

Ο κ. Loubere σημείωσε ότι η απελευθέρωση πώλησης του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ οδήγησε σε μείωση της τιμής κατά 25%.

Ακόμη μεγαλύτερη (35%) εκτίμησε ότι θα είναι η μείωση των τιμών αν απελευθερωθεί η πώληση βιταμινών και αναλγητικών (σκευασμάτων που δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού) μέσω των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Εκτενής ήταν η αναφορά τους στην ανάγκη απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας στον τομέα των τροφίμων. Σημειώνοντας ότι στον συγκεκριμένο τομέα δεν έγινε μείωση του κόστους εργασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευελιξία (τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές και στις γειτονιές) στη λειτουργία του καταστήματος για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών όπως υποστήριξε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για παράταση των ωρών εργασίας τόσο στα καταστήματα γειτονιάς όπου μπορούν να ξεκινούν αργότερα όσο και σε αυτά που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές να λειτουργούν τις Κυριακές.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου λιανεμπορικού ομίλου της χώρας, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μετά τις αλλαγές στη μετοχική δομή που ανακοινώθηκαν, σημείωσε ότι η αλυσίδα στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο ξεκινά από τις Σέρρες να τρέχει ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των Ελλήνων προμηθευτών εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Loubere ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους της εταιρείας προς τους προμηθευτές της και ότι θα αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο όπου λειτουργεί η ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v