Συνάντηση Στουρνάρα - Μανιτάκη εν όψει τρόικας

Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητάει η τρόικα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 4 το απόγευμα οι υπουργοί Γ. Στουρνάρας και Α. Μανιτάκης.

Συνάντηση Στουρνάρα - Μανιτάκη εν όψει τρόικας
Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητάει η τρόικα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 4 το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.

Ενόψει των συζητήσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι δύο υπουργοί- στη βάση της διακήρυξης των κυβερνητικών εταίρων- θα αναζητήσουν τρόπους και ισοδύναμα μέτρα για να αντικατασταθεί και να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο στο «Μνημόνιο 2» μέτρο των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο τομέα το 2012 και συνολικά 150.000 ως το 2015.

Όπως ανέφερε χθες στο συνέδριο του Econοmist, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στο στενό δημόσιο τομέα, ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις (από 1 προς 5).

Ενισχυτική των επιχειρημάτων της κυβέρνησης για την αποφυγή απολύσεων, είναι και η απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να καταργηθούν οι αμειβόμενες επιτροπές και οι ειδικές γραμματείες στα Υπουργεία. Ωστόσο η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα είναι εύκολη καθώς η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς έχει τρωθεί τόσο από την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας όσο και από τη μεγάλη καθυστέρηση για την εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v