Δασκαλόπουλος: Προτεραιότητα του ΣΕΒ η ανεργία

"Όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι», ανέφερε ο Δ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Υπ. Εργασίας.

Δασκαλόπουλος: Προτεραιότητα του ΣΕΒ η ανεργία
"Όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι», ανέφερε ο Δ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας.

Αναλυτικά, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό επαναλάβαμε τις θέσεις μας, θέσεις γνωστές και καθαρές, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, την μετενέργεια και τα ευρύτερα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων.

Ωστόσο, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΕΒ είναι σήμερα η μεγάλη κοινωνική πληγή της ανεργίας. Και λυπούμαι διότι τόσο η ΓΣΕΕ στην επιστολή της όσο και οι κοινωνικοί εταίροι που προηγήθηκαν στις δηλώσεις τους, δεν αναφέρθηκαν στο πρόβλημα αυτό.

Όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι.»


Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την επιστολή της ΓΣΕΕ ο κ. Δασκαλόπουλος, τόνισε:

«Φαντάζομαι ότι η επιστολή της ΓΣΕΕ αποτελεί τη θετική απάντηση της στην πρόσκληση που ο ΣΕΒ είχε απευθύνει από τις 23 Μαΐου στους κοινωνικούς εταίρους. Γι’ αυτό και ήδη πρότεινα να έχουμε μία συνάντηση, στα γραφεία του ΣΕΒ, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v