Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση μερικών εβδομάδων για Ελλάδα

Το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για την επίτευξη των στόχων δίνει στην Αθήνα η Α. Μέρκελ. Δεν έχουν εκπληρωθεί 210 από τους περίπου... 300 στόχους λέει η τρόικα. Μήνυμα σταθεροποίησης της χώρας εντός ευρώ.

Παράταση μερικών εβδομάδων για Ελλάδα
Μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα καταδεικνύει η προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί. Στον μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων φέτος θα γίνουν μόλις δύο κινήσεις, που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, σημειώνει.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για χρονική παράταση δύο ετών ως «τελείως απαράδεκτη», αναφέρει η εφημερίδα.

Ενώπιον ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού η Α. Μέρκελ έχει διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης S. Seibert δήλωσε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι αυτός θα είναι ένας δύσκολος και μακρύς δρόμος.

Τόνισε ακόμη ότι η  Ελλάδα πρέπει να μείνει στα χρονοδιαγράμματα.

Κάιτελ: Να προχωρήσει η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις

Να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων καλεί μέσω της εφημερίδας την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Κάιτελ. «Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να δεχθεί να βοηθηθεί, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις. Διαφορετικά δεν γίνεται. Δεν μπορεί μια χώρα να παραλύει μόνιμα την οικονομική δύναμη μιας ολόκληρης νομισματικής ένωσης».

Ο ίδιος εκτιμά ότι απαιτείται η εκπόνηση ενός ορισμένης διάρκειας οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, που θα συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας θα συμμετείχε σε μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v