Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση ελέγχων για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Τον Ιούνιο και το 15νθήμερο Ιουλίου από την Ε.ΥΠ.Ε.Α πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε
1.090 επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς όπου καταγράφησαν 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 881.500 ευρώ.

Αύξηση ελέγχων για ανασφάλιστους εργαζόμενους
Τον Ιούνιο και το πρώτο 15νθήμερο Ιουλίου από την Ε.ΥΠ.Ε.Α πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε
1.090 επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς όπου καταγράφησαν 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 881.500 ευρώ

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι που θα είναι επαναλαμβανόμενοι σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ γίνονται σε εποχιακές κυρίως επιχειρήσεις (ταβέρνες – καφετέριες – κλαμπ - beach bar – νυκτερινά κέντρα – κάμπινγκ – κατασκηνώσεις – ξενοδοχεία – τουριστικά γραφεία – θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012 έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε
1.090 επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα 881.500 ευρώ, ενώ τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα Τοπικά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ασφαλιστική περιοχή όπου ανήκουν οι ελεγχθείσεις επιχειρήσεις.

Για μια ακόμα φορά η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του Νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v