Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τάκης Αθανασόπουλος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής πανεπιστημίου Τάκης Αθανασόπουλος. Διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Εμίρης.

Ο Τάκης Αθανασόπουλος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
Ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ, ορίστηκε πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ενώ το στέλεχος της Alpha Bank Γιάννης Εμίρης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης:

"Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής πανεπιστημίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Διευθύνων Σύμβουλος του ταμείου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου
Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης".

Το βιογραφικό του Τάκη Αθανασόπουλου

O Τάκης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 30/6/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με τη Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα - Συλβάνα, τη Μαριλέα και τη Βαλέρια.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο κ. Αθανασόπουλος διαθέτει μεγάλη επαγγελματική και ακαδημαϊκή πείρα. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως τακτικός καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και πρύτανης του πανεπιστημίου. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Από το 1989 έως το 2000 ήταν πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του εκτελεστικού αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.

Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και σε εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.Tον Δεκέμβριο του 2007, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η ιαπωνική κυβέρνηση απένειμαν στον κ. Αθανασόπουλο το παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσού και Αργυρού Αστέρα, εις αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ενδυνάμωση των ελληνοϊαπωνικών οικονομικών σχέσεων.

Το βιογραφικό του Γιάννη Εμίρη

Ο Γιάννης Εμίρης είναι επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρίες Alpha Finance και Alpha Ventures.
Εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Alpha Finance και εν συνεχεία ως διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank.

Στον ρόλο αυτόν ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Επίσης, έχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών, ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης εργαστεί ως ελεγκτής στις εταιρίες Price Waterhouse στη Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Έχει γεννηθεί το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accountant).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v