ΔΝΤ: Επιπλέον χρηματοδότηση μόνο από ΕΕ

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειασθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προέλθει από την Ε.Ε. Θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο οι συζητήσεις για το πρόγραμμα.

ΔΝΤ: Επιπλέον χρηματοδότηση μόνο από ΕΕ
Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειασθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προέλθει από την Ε.Ε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την έκθεση του Μαρτίου του 2012, όπου το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, τα οποία πρέπει να προέλθουν από την Ε.Ε., ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, David Hawley απάντησε ότι η στάση του Ταμείου για την Ελλάδα "δεν έχει αλλάξει". 

Σημειώνεται ότι στην έκθεση του Μαρτίου το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι οι επιπρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα την περίοδο 2014-2020 μπορεί να φτάσουν τα 70 δισ. ευρώ, ενώ καθιστούσε σαφές ότι το κόστος αυτό πρέπει να καλυφθεί από την Ευρώπη. Τότε στην έκθεση του Ταμείου είχε περιληφθεί η απόφαση της Ευρώπης να καλύψει τα χρήματα που θα απαιτούνταν δεδομένου ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές στο χρόνο που αρχικά προβλέπονταν.

Παράλληλα, ο κ. Hawley σημείωσε ότι το ΔΝΤ αναμένει οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα να συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι μέρος της αποστολής του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι είναι ακόμα πρώιμο να μιλά κανείς για το αποτέλεσμα.

"Έίναι νωρίς ακόμα να μιλά κανείς για αποτελέσματα" ανέφερε ο κ. Hawley. "H αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι πάντοτε μέρος των συζητήσεων του ΔΝΤ με τις αρχές σε αυτή και σε κάθε άλλη χώρα", πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v