Δημόσιο: H μισθοδοσία του κοστίζει 500 εκατ. ευρώ

Περίπου 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται για τη μισθοδοσία του δημόσιου τομέα! Η πρόταση για outsourcing της διαδικασίας και η εξοικονόμηση 300-400 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ανάγκη για λογισμικό.

Δημόσιο: H μισθοδοσία του κοστίζει 500 εκατ. ευρώ
Το οικονομικό επιτελείο, αλλά και τα κόμματα ψάχνουν πλέον να βρουν εναλλακτικά μέτρα για να εξασφαλίσει το Δημόσιο 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-14.

Προς το παρόν, οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου εξαντλούνται στα συνήθη μέτρα: μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση ή περιορισμός των κοινωνικών επιδομάτων, ενιαίο μισθολόγιο κ.ά.

Πέραν αυτών, όμως, υπάρχουν και προτάσεις για «έξυπνες» περικοπές.

Αυτήν τη στιγμή, για τη μισθοδοσία όλου του δημόσιου τομέα απασχολούνται, συνολικά, περίπου 11.000 άτομα.

Το παραπάνω πολυάριθμο και πολύβουο μελίσσι δημοσίων υπαλλήλων στοιχίζει ετησίως στο Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ!

Μία από τις προτάσεις εναλλακτικών μέτρων που γίνει προβλέπει την εκχώρηση της μισθοδοσίας του στενού δημόσιου τομέα σε ιδιώτες.

Η πρόταση εκτιμά ότι, αν υπάρξει outsourcing, η εξοικονόμηση δαπανών για το Δημόσιο θα είναι της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτιμάται δε ότι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μισθοδοσία του Δημοσίου, αναπτύσσοντας το απαραίτητο λογισμικό ώστε να επικαιροποιείται η λίστα δικαιούχων επιδομάτων κ.ά.

Για να γίνουν όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αποφασίσουν επιτέλους να τα βάλουν με τον δημόσιο τομέα και με την κομματική τους πελατεία και όχι με τα συνήθη φορολογικά υποζύγια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v