ΕΕΔΕ: Οι 13 Φιναλίστ του EFQM Excellence

Ανακοινώθηκαν οι 13 Φιναλίστ επιχειρήσεις και οργανισμοί που διεκδικούν το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας - EFQM Excellence Award σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΕΕΔΕ: Οι 13 Φιναλίστ του EFQM Excellence
Ανακοινώθηκαν οι 13 Φιναλίστ επιχειρήσεις και οργανισμοί που διεκδικούν το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας - EFQM Excellence Award σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας του EFQM είναι ένας διαγωνισμός σχεδιασμένος για επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρησιακές μονάδες (operational units) που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα ανώτερα Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια επίπεδα Επιχειρηματικής Αριστείας και που αντιμετωπίζονται ως εθνικά και παγκόσμια πρότυπα με μία πεντάχρονη τουλάχιστον πορεία συνεχούς βελτίωσης.

Το Βραβείο βασίζεται στο Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά εθνικά και περιφερειακά Βραβεία Ποιότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μία ειδική επιτροπή που αποτελείται από έμπειρους αξιολογητές και επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων ανασκοπεί τις εκθέσεις και τα αποτελέσματα των ομάδων αξιολόγησης των υποψήφιων επιχειρήσεων και αποφασίζει την κατάταξη των υποψηφίων σε βαθμίδες επιτυχίας (οι οποίες είναι Finalists, Prize Winners και εν τέλει EFQM Excellence Award Winner). Όλες αυτές οι Διακρίσεις απονέμονται στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου (EFQM Forum) το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης και αποτελεί γεγονός εξαιρετικής σημασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 την τιμή αυτής της διοργάνωσης είχε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ως Εθνικός Εταίρος του EFQM.

Φέτος, το EFQM Forum θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 9-10 Οκτωβρίου 2012 με κεντρικό θέμα “Fit for the future”. Οι 13 επιχειρήσεις – Φιναλίστ που διεκδικούν τους τίτλους Prize Winner και Award winner για το 2012 είναι οι κάτωθι:

Χώρα

Επωνυμία Εταιρίας

Ουγγαρία

B. Braun Avitum Hungary zRt.

Γερμανία

BMW Regensburg

Ιταλία

Bosch Tecnologie Diesel e Sistemi Frenanti S.p.A.

Τουρκία

BURSA NILUFER BELEDIYESI (NILUFER MUNICIPALITY)

Τουρκία

Coca-Cola Icecek A.S., Ankara Plant

Πολωνία

Dzierzoniow Town Hall

Ισπανία

Hospital Galdakao-Usansolo

Ρωσία

"JSC"Medicina

Ισπανία

Mutualia

Ελβετία

pom+Consulting AG

Γερμανία

Robert Bosch GmbH Bamberg Plant

Αυστρία

VAMED-KMB

Ηνωμένο Βασίλειο

Wakefield and District Housing’s


Αξίζει να σημειωθεί πως η TNT Express Ελλάδος κατέκτησε το 2007 τη Διάκριση του ‘Prize Winner in People Development and Involvement’. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διακρίσεις από τη χώρα μας πέτυχαν η COCO-MAT το 2003 με τη διάκριση Award Winner στην κατηγορία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η SIEMENS ΤΗΛΕΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ το 2001 με την διάκριση Prize Winner στην ίδια κατηγορία και η ΕΛΑΪΣ Α.Ε. το 1999 με τη διάκριση Prize Winner στην κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΔΕ είναι National Partner Organization (εθνικός εταίρος) του EFQM στην Ελλάδα και πιστοποιεί για λογαριασμό του τις επιχειρήσεις στις δύο πρώτες βαθμίδες του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM. Το EFQM, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί για περισσότερα από 20 χρόνια κομβικό σημείο συνάντησης των άριστων επιχειρήσεων και οργανισμών με διεθνή προσανατολισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v