Metro Group: Επανεξετάζει διεθνείς δραστηριότητες

Την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της σε αγορές που δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εξετάζει ο γερμανικός όμιλος Metro Group, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Metro Group: Επανεξετάζει διεθνείς δραστηριότητες
Την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της σε αγορές που δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εξετάζει ο γερμανικός όμιλος Metro Group, σύμφωνα με την Lebensmittel Zeitung και άλλα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται ο γερμανικός όμιλος, ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος λιανικής παγκοσμίως ο οποίος διαχειρίζεται τις αλυσίδες Makro Cash & Carry, Saturn, Media Markt, Real και Galeria Kaufhof, εξετάζει τις διεθνείς δραστηριότητές του χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα στρατηγική η οποία θα τον οδηγήσει ακόμη και σε έξοδο από αγορές με χαμηλές επιδόσεις που έχουν επιβαρύνει τα αποτελέσματα του.

Υπό παρακολούθηση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα είναι οι ασιατικές αγορές, ιδιαίτερα το Βιετνάμ και η Ιαπωνία, και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες όπου η εταιρεία έχει ασθενική ανάπτυξη και έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα ο όμιλος φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω σε Γερμανία Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία και Κίνα.

Σε ότι αφορά στην κρίση χρέους στην Ευρώπη, στις αρχές Ιουλίου ο Olaf Koch πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της METRO AG μιλώντας στην Bild am Sonntag είχε αναφέρει ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει μειώσει την επιθυμία των Γερμανών για κατανάλωση, αδυναμία η οποία σημαίνει όπως είπε “σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας”.

Παρά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος λιανικής παγκοσμίως, μετά την Walmart, την Carrefour και την Tesco, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες αύξηση των πωλήσεων του κατά 1,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 2% για το πρώτο εξάμηνο, με αποτέλεσμα αυτές να αγγίξουν τα 31,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v