Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολές για περιστολή χορηγήσεων σε ΜΚΟ

Επιστολές σε όλους τους υπουργούς έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ζητά να σταλθούν στοιχεία για τα χρήματα που δίνονται σε ΜΚΟ και φορείς και να σταματήσουν οι χορηγήσεις όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιστολές για περιστολή χορηγήσεων σε ΜΚΟ
Επιστολές στους υπουργούς για το θέμα της περιστολής χορηγήσεων σε ΜΚΟ και φορείς, απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εν όψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013.

Στόχος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής δαπανών και ο διαχρονικός εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης που αφορά τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άλλων Συλλογικών φορέων, καθώς και την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων, ζητείται από τα υπουργεία ενημέρωση για τον πλήρη κατάλογο των οργανισμών και λοιπών οντοτήτων που χρηματοδοτούνται από τα υπουργεία καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών, ποιες δαπάνες αποτελούν νόμιμη υποχρέωση της χώρας και ποιες από τις δαπάνες αυτές κρίνονται απολύτως αναγκαίες.

«Η βούληση της κυβέρνησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας είναι ισχυρή και η εφαρμογή της αταλάντευτη», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

*** Οι σχετικές επιστολές επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v