Σαμαράς: Θα πουληθούν και ακατοίκητα νησιά

Η Ελλάδα πρέπει να ανασάνει, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde τονίζοντας ότι «εάν κάνουμε τη δουλειά μας τότε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί». Επί τάπητος και η πώληση νησιών.

Σαμαράς: Θα πουληθούν και ακατοίκητα νησιά
Η Ελλάδα πρέπει να ανασάνει, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τονίζοντας ότι «εάν κάνουμε τη δουλειά μας τότε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί». Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και -όπως σημειώνει η Le Monde- ανέφερε ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης ακατοίκητων νησιών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: "Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός απο ορισμένα. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας, μερικά από αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα, αλλά για τη μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαια τιμή".

"Η Grexit, όπως την αποκαλούν ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επιζήμια για την Ευρώπη", δηλώνει ο Α. Σαμαράς στη γαλλική εφημερίδα και συμπληρώνει: "Θα οδηγήσει σε επιπλέον μείωση του βιοτικού μας επιπέδου κατά 70%, ενώ έχει ήδη μειωθεί κατά 35%. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το σοκ. Καμία δημοκρατία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει".

"Οι κοινωνικές αναταράξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και θέλω να προσθέσω επίσης την αντίδραση των χρηματαγορών που θα περίμεναν την έξοδο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δημιουργώντας ντόμινο", κατέληξε.

Στην ερώτηση "τι περιμένετε από τις συναντήσεις με Merkel και Hollande", ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "το μόνο στο οποίο θα επιμείνουμε είναι ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνέντευξη ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του κατηγόρησε για ξεπούλημα των νησιών τον Αντώνη Σαμαρά. «Στο πλαίσιο του δόγματος ‘’όλα προς πώληση’’, ο κ.Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών. Η συνέχιση και «αναβάθμιση» της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου που έκανε λόγο για λάθος τίτλο της εφημερίδας που στη συνέχεια διορθώθηκε και «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα για τις διακοπές του. «Οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα δεν του επέτρεψαν να πληροφορηθεί τη διόρθωση της εφημερίδας “Le Monde” σχετικά με τον λάθος τίτλο που είχε βάλει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε «συνιστούμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, πρώτα να διαβάζουν και μετά να σχολιάζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v