Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις

Η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Γ. Στουρνάρα. Στο τραπέζι τα μέτρα και η ανάπτυξη. Νέο ραντεβού στις 14/9. Τον Οκτώβριο η έκθεση της τρόικας.

Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις
Ολοκληρώθηκε η μακρά συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε. Ξεκίνησε στις 12.00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14.00. Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Β. Σόιμπλε τόνισε στον Γ. Στουρνάρα ότι η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις της.

"Το πιο σημαντικό είναι η Ελλάδα να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της. Ο Β. Σόιμπλε το υπογράμμισε στον ομόλογό του για μία ακόμη φορά", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι η έκθεση από την τρόικα αναμένεται να είναι έτοιμη τον Οκτώβριο και η απόφαση για το αν θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Αθήνα θα ληφθεί με βάση αυτή.

Σύμφωνα με πηγές από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στη συνάντηση έγινε μια παρουσίαση όλων των πτυχών της ελληνικής οικονομίας και των δυνατών λύσεων που πιθανώς υπάρχουν στο τραπέζι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξει νέα επαφή και συζήτηση στο προγραμματισμένο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στην Κύπρο στις 14 Σεπτεμβρίου

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο τέθηκε το πακέτο μέτρων, ενώ ο Γ. Στουρνάρας μετέφερε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την τήρηση των δεσμεύσεων. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ανάπτυξης, το οποίο σχετίζεται με την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα έγινε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε. Σε αυτήν τέθηκε το θέμα των δηλώσεων που γίνονται ενάντια στην Ελλάδα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v