Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Στουρνάρα

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «δεν είναι βιώσιμο» προκάλεσαν σκληρή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Στουρνάρα
Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «δεν είναι βιώσιμο» προκάλεσαν σκληρή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι προκάλεσε ζημία στην αξία της μετοχής του Τ.Τ., η οποία οδήγησε στην έξοδό του από το ταμπλό του χρηματιστηρίου.

«Αν ήσασταν διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης και λέγατε για την επιχείρησή σας ότι δεν είναι βιώσιμη και ότι είναι σαπάκι, τι θα λέγανε οι μέτοχοί σας; Αν ήσασταν υπουργός σε άλλη χώρα και λέγατε κάτι τέτοιο θα ερχόταν ο εισαγγελέας. Η κίνησή σας είναι αδιανόητη και είχε αποτέλεσμα το Τ.Τ. να βγει από το ταμπλό», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα.

«Δεν είμαι διευθύνων σύμβουλος σε καμία επιχείρηση. Είμαι υπουργός Οικονομικών και λέω την πραγματικότητα. Δεν είπα ότι το Τ.Τ. είναι σαπάκι. Τι έπρεπε να πω; Ότι το Τ.Τ. πάει καλά για να ανέβει η μετοχή;», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας και συνέχισε : «Η τιμή του Τ.Τ. τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει κατά 90% επειδή η αγορά γνώριζε ότι έχει πρόβλημα.

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο συγχωνεύσεων, μέσω των οποίων προσπαθούμε να επιτύχουμε τον άριστο αριθμό τραπεζών. Οι καταθέσεις προστατεύονται απολύτως και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού θέσεις εργασίας».

Κόντρα και για την... Αργεντινή

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν ακόμα περισσότερο με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία. «Παρατηρείται αλλαγή κλίματος για την ελληνική οικονομία που πιστώνεται στον πρωθυπουργό. Είμαστε ακόμα μέσα στο παιχνίδι και θα παραμείνουμε», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

«Πού βλέπετε την αλλαγή κλίματος; Μήπως ζείτε σε γυάλα και γι' αυτό δεν αφήνετε τον πρωθυπουργό να βγει από το Μαξίμου για να τον δει λίγο ο ήλιος; Πού βλέπετε την αλλαγή με την ανεργία να αυξάνεται; Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν βγαίνει με μειώσεις και περικοπές; Ή μήπως πιστεύετε ότι άλλαξε το κλίμα επειδή σας χτύπησε η Μέρκελ φιλικά στην πλάτη;», απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε : «Μας οδηγείτε σε καταστάσεις χειρότερες από την Αργεντινή. Σύντομα όμως ο ελληνικός λαός θα σηκώσει κεφάλι».

«Δεν έχετε να προτείνετε εναλλακτική λύση. Η Ελλάδα έχει πάρει 400 δισ. από τους μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Πώς αλλιώς θα μπορούσε η Ελλάδα να ζήσει; Θα πήγαιναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και θα έλεγαν στα κοινοβούλιά τους: να δώσουμε λεφτά στους κακομοίρηδες τους Έλληνες επειδή τους αγαπάμε», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών.





Έντονη όμως ήταν η αντιπαράθεση των δύο ανδρών και για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πέρασε νύχτα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αλλαγή του ποσοστού που έχει το δημόσιο στις ΔΕΚΟ» και ότι η έγκριση του Δ.Σ. του ταμείου ήταν παράτυπη αφού δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη από τον νόμο πλειοψηφία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, από την πλευρά του, απάντησε ότι η κυβέρνηση προχώρησε «σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να κερδίσει χρόνο» και ότι ο διορισμός του Δ.Σ. είναι απολύτως έγκυρος.

Ανακοίνωση από Ν.Δ.

Με αφορμή τα παραπάνω, από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σκυτάλη πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι επιχειρείται διαστρέβλωση των δηλώσεων του. Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

"Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα.

Τα ίδια μέσα, βέβαια, αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες. Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση:

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

"Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ενόψει των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν συγκαλύπτεται από επικοινωνιακά τεχνάσματα που στερούνται σοβαρότητας".


Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v