Τέλος σε προσλήψεις συγγενών των υπουργών

Τροπολογία που απαγορεύει την πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τέλος σε προσλήψεις συγγενών των υπουργών
Τροπολογία που απαγορεύει την πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Αντ. Σαμαρά, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σε ξεχωριστή διάταξη τίθενται δικλίδες ελέγχου στις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές των στελεχών των τραπεζών, των εταιρειών επενδυτικών υπηρεσιών, αλλά και των εποπτικών αρχών, δηλαδή της ΤτΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα μπόνους των στελεχών στις κρατικές τράπεζες θα εξαρτώνται από τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία των ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, αναφέρουν, θα αποθαρρύνονται ριψοκίνδυνες δραστηριότητες.

Άλλη τροπολογία που κατατέθηκε επικυρώνει τη διευκόλυνση για τους φορολογούμενους στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε έως 7 δόσεις έως τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διευκόλυνση αφορά εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν το πλαφόν των 60.000 ευρώ.
 
Άλλες διατάξεις αφορούν την εφαρμογή έμμεσων τεχνικών φορολογικού ελέγχου, τη συντόμευση της προθεσμίας διοικητικής επίλυσης των διαφορών, από 60 σε 30 μέρες, την επιτάχυνση του χρόνου για τη βεβαίωση και είσπραξη εσόδων καθώς και την αύξηση κατά ένα μέλος στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v