Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Προμήθεια» υπέρ της Ανεξάρτητης Αρχής

«Προμήθεια» 0,10% στις συμβάσεις για τις λειτουργικές ανάγκες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
«Προμήθεια» υπέρ της Ανεξάρτητης Αρχής
«Προμήθεια» 0,10% στις συμβάσεις που υπάγονται στο ν. 4013/2011 για τις λειτουργικές ανάγκες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρει ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Αρχής, στις συμβάσεις που υπάγονται στον εν λόγω νόμο (συναλλαγές Δημόσιων εταιριών με προμηθευτές) και συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του επιβάλλεται κράτηση ύψους 0,10% η οποία υπολογίζεται επί της αξίας, εκτός ΦΠΑ της αρχικής καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης.

Το ποσό της κράτησης παρακρατείται από την αναθέτουσα αρχή κατά την πρώτη πληρωμή στο όνομα και για λογαριασμό της Αρχής και κατατίθεται σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, η διαχείριση του οποίου γίνεται από την Αρχή.

Προς εφαρμογή των ανωτέρω έχει ενεργοποιηθεί ήδη από τις 23 Ιουλίου στο όνομα της Αρχής σχετικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, ώστε να καταθέτουν όλες οι αναθέτουσες αρχές της χώρας τα παρακρατούμενα ποσά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v