Juncker: Βελτίωση ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker δήλωσε την Τρίτη ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, σημειώνοντας ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Juncker: Βελτίωση ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker δήλωσε την Τρίτη ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη βελτίωση όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, προσθέτοντας ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να αγωνιστεί για να αποτρέψει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα και θα αποδυναμώσει την Ευρώπη.

"Δεν ισχύει ότι τα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν αναποτελεσματικά" ανέφερε σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Juncker. "Mια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα" προειδοποίησε, προσθέτοντας θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της Ευρώπης στο σύνολο της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Juncker ανέφερε ακόμα ότι οι απαιτήσεις της ευρωζώνης απέναντι στην Ισπανία θα είναι πολύ αυστηρές. Η Ισπανία θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα στη μείωση του ελλείμματος και στις δομικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να μεταφερθεί υπερβολικό βάρος στη Γερμανία.

Όσον αφορά το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, ο κ. Juncker υποστήριξε ότι η νέα ενιαία ευρωπαϊκή εποπτική αρχή θα πρέπει να επικεντρωθεί αρχικά στις μεγάλες, συστημικά σημαντικά τράπεζες.

Είναι δύσκολο να εποπτευθούν 6.000 τράπεζες από μια μόνο αρχή, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v