Τρίπλες φαρμακοποιών στην Αθήνα με ΕΟΠΥΥ

Ανακούφιση σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προσφέρουν ορισμένοι φαρμακοποιοί της Αττικής. Χορηγούν φάρμακα, χωρίς όμως να δώσουν τις συνταγές στον ΕΟΠΥΥ για είσπραξη.

Τρίπλες φαρμακοποιών στην Αθήνα με ΕΟΠΥΥ
Ανακούφιση σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προσφέρουν ορισμένοι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, χορηγούν φάρμακα, χωρίς όμως να δώσουν τις συνταγές στον ΕΟΠΥΥ για είσπραξη.

Τις κρατούν στο φαρμακείο τους, αναμένοντας να λήξει σύντομα η κινητοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτουν και τους ασφαλισμένους και δεν δίνουν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την εντύπωση ότι έχει 'σπάσει' η κινητοποίηση.

Ερωτήματα προκαλούνται, ωστόσο, από τη στάση του προεδρείου του ΦΣΑ, το οποίο δεν έχει προσδιορίσει το χρόνο διακοπής των κινητοποιήσεων, ούτε τη διαδικασία διακοπής τους.

Η γενική συνέλευση του Συλλόγου έχει αποφασίσει ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αναφέρει εάν από την 1η Οκτωβρίου θα χορηγούνται κανονικά τα φάρμακα.

Αρκετοί ασφαλισμένοι, ωστόσο, εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται, αναζητώντας τα φάρμακά τους στον Πειραιά, όπου ο τοπικός Σύλλογος έχει σταματήσει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Απειλές

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κάλεσε την Τρίτη τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι γιατρός χορήγησε σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 120.000 ευρώ, με το 64% της δαπάνης να αφορά ένα συγκεκριμένο φαρμακείο.

Είπε, δε, ότι η χώρα πληρώνει κάθε μήνα το υπέρογκο ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ για φάρμακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v