Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέες πρωτοπόρες δράσεις ο ΟΠΕ στη SIAL PARIS

Ο ΟΠΕ, φέτος οργανώνει τη μεγαλύτερη διαχρονικά ελληνική συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Δ.Ε. τροφίμων και ποτών SIAL στο Παρίσι και μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές στον κόσμο.

Με νέες πρωτοπόρες δράσεις ο ΟΠΕ στη SIAL PARIS
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), φέτος οργανώνει τη μεγαλύτερη διαχρονικά ελληνική συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Δ.Ε. τροφίμων και ποτών SIAL στο Παρίσι και μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές στον κόσμο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διεθνής έκθεση λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στις 21 – 25 Οκτωβρίου 2012, και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αγγίζει τις 150.000 από παραπάνω από 200 χώρες και το σύνολο των εκθετών ξεπερνάει τις 5.500 από 100 χώρες και πλέον. Μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης και εκτός των αγοραστών, περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι του χώρου, σεφ, sommeliers, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της θετικής εικόνας των προϊόντων για την ανάπτυξη των πωλήσεων τους.

Η ελληνική συμμετοχή διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα επηρεάσουν θετικά την εικόνα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Ο ΟΠΕ στο πλαίσιο του έργου και των προσπαθειών του για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, σχεδιάζει ένα μοντέρνο και λειτουργικό εκθεσιακό περίπτερο εμβαδού 2.500 τμ για τους 165 και πλέον Έλληνες συμμετέχοντες που, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και τις ανάγκες των εκθετών, θα αποτελέσει το χώρο φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών και εν δυνάμει αγοραστών.

Το ελληνικό περίπτερο χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα, θα έχει ως κεντρικό σύνθημα το βραβευμένο, με red dot διάκριση, brand “Taste like Greece”, το οποίο αποτελεί τη ταυτότητα του κλάδου των τροφίμων και ποτών σε όλα τα εκθεσιακά γεγονότα του ΟΠΕ. Το συγκεκριμένο brand θα διατρέχει και θα σηματοδοτεί όλες τις παράλληλες ενέργειες και τα υποστηρικτικά εργαλεία marketing του ΟΠΕ στη παρούσα έκθεση.

Η ελληνική εκθεσιακή παρουσία θα κατανεμηθεί σε 6 θεματικές αίθουσες ως εξής:
Hall 2 National Pavilions, Hall 5A Preserved, Hall 7 Beverages, Hall 7 Dairy, Hall 5A Grocery & Multi products, Hall 6 Frozen products & ice cream.

Παράλληλα, ο Οργανισμός σχεδιάζει και θέτει σε υλοποίηση πλήθος παράλληλων ενεργειών, όπως:

• Διαφήμιση της ελληνικής συμμετοχής. Θα τοποθετηθούν μεγάλων διαστάσεων banners σε κεντρικά σημεία της έκθεσης, που θα προσκαλούν τους επισκέπτες στο ελληνικό περίπτερο.
• Παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων στον επαγγελματικό τύπο της Γαλλίας. Θα υπάρξει παρουσία Γάλλων δημοσιογράφων στο stand του ΟΠΕ για την παρουσίαση και την γευστική δοκιμή των ελληνικών προϊόντων. Θα γίνει σχετική αποστολή δελτίων τύπου και ηλεκτρονικών προσκλήσεων σε δημοσιογράφους του κλαδικού τύπου.
• Κατάλογος Ελλήνων εκθετών. Η οργανωτική ομάδα του ΟΠΕ για τη SIAL PARIS 2012, θα δημιουργήσει έναν λειτουργικό και καλαίσθητο κατάλογο Ελλήνων εκθετών, που θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου. Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα αποτελέσει ένα βασικό υποστηρικτικό εργαλείο marketing για την ελληνική συμμετοχή και την προβολή των Ελλήνων εκθετών.
• Εκδήλωση γαστρονομίας. Ο ΟΠΕ με τη συνεργασία της SOPEXA HELLAS, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, θα διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις γαστρονομίας, όπως:

1. Η κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Ας καλέσουμε την Ελλάδα στο τραπέζι μας», που πρόκειται για ένα live show με πρωταγωνιστές 2 γνωστούς Γάλλους bloggers γαστρονομίας και το γνωστό Έλληνα executive chef του ομίλου Aldemar, κ. Ευάγγελο Αγάλου με την ομάδα του, με σκοπό να δημιουργηθούν συνταγές με ελληνικά προϊόντα προσαρμοσμένες στις γαλλικές γαστρονομικές συνήθειες, αποδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των προϊόντων μας.

2. Συνδυασμός της παραπάνω εκδήλωσης την ίδια εβδομάδα με μια αντίστοιχη εκδήλωση μέσα από τα πιο δημοφιλή γαστρονομικά blogs σε συνεργασία με 4 άλλους γνωστούς Γάλλους bloggers γαστρονομίας, που θα φτιάχνουν από ένα ελληνικό πιάτο με το δικό τους τρόπο και στη συνέχεια θα ανεβάζουν τις συνταγές στα blogs τους προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα.

3. Ταξίδι Γάλλων bloggers στην Ελλάδα. Προς ενίσχυση της εκδήλωσης γαστρονομίας στην Δ.Ε. SIAL PARIS 2012, ο ΟΠΕ οργάνωσε το ταξίδι για τους 2 Γάλλους bloggers προκειμένου να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

• Χώρος γευσιγνωσίας (Degustation Lounge). Δεδομένων των απαιτήσεων της γαλλικής αγοράς και της προσπάθειας ενίσχυσης της ελληνικής κουζίνας σε μια χώρα αμιγώς υψηλής γαστρονομίας, ο ΟΠΕ θα λειτουργήσει χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τις ανάγκες φιλοξενίας των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου. Την επιμέλεια λειτουργίας του εστιατορίου θα έχει η ομάδα του ομίλου Aldemar με επικεφαλής τον executive chef κ. Ευάγγελο Αγάλου, με το καθημερινό μενού να είναι βασισμένο σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Κρήτη, Μακεδονία, Αιγαίο)

Ο ΟΠΕ παρά την δύσκολη κατάσταση που διανύει η χώρα μας, συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας στη παγκόσμια αγορά και την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών. Η σημαντική αύξηση των δράσεων του και η ένταξη και συμμετοχή σ’ αυτές ολοένα και περισσότερων Ελλήνων εξαγωγέων, τους δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε παγκόσμια γεγονότα, που τους εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων τους. Η υψηλού επιπέδου ελληνική συμμετοχή που διοργανώνει ο ΟΠΕ, ανοίγει δρόμους στους Έλληνες εξαγωγείς, δίνοντας τη δυνατότητα να λειτουργήσουν συντεταγμένα μέσα από τις σύγχρονες λογικές ενός φορέα εξωστρέφειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο