Τσοχατζόπουλος: "Άκυρη η διαδικασία"

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Τσοχατζόπουλος θεωρώντας ότι η διαδικασία είναι "άκυρη". Να μιλήσει τον κάλεσε η θυγατέρα του Ευφροσύνη. Τι είπαν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που ερευνάται.

Τσοχατζόπουλος: Άκυρη η διαδικασία

Συμπληρωματικές εξηγήσεις κλήθηκε από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να δώσει σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αναφορικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προήλθε από μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αντικείμενο της συμπληρωματικής κλήσης αποτελούν εμβάσματα από 10 εταιρείες που καταλήγουν σε ιταλική εταιρεία την οποία εκπροσωπεί ο, επίσης κατηγορούμενος, Γ. Σαχπατζίδης, αλλά σύμφωνα με τις αρχές είναι συμφερόντων του Ακη.

Ο Τσοχατζόπουλος φέρεται εξοργισμένος με την διαδικασία και μάλιστα μίλησε σε έντονο ύφος για το κατηγορητήριο αλλά και την έφοδο που έγινε στο γραφείο του.

Ο συνήγορος του Λεωνίδας Κοτσαλής δήλωσε ότι «έχουμε ζητήσει την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ και αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εξ αρχής και το μόνο που εισπράττουμε είναι σιωπηλή άρνηση. Δεν μπορούμε να απολογηθούμε νομικά σε αυτή τη φάση. Δεν υπάρχει νομικά υπόθεση».

Ο κ. Κοτσαλής επανέλαβε ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν απλά εισηγητής. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ υλοποίησε ο Γ. Σμπόκος, που επίσης είναι κατηγορούμενος.

Ο δεύτερος δικηγόρος του Ακη, Γ. Νικολάου τόνισε ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν απολογήθηκε. Αρνήθηκε γιατί θεωρεί άκυρη τη διαδικασία καθώς εκκρεμεί η ποινική δίωξη του ενώπιων της βουλής. Ανακάλεσε την προηγούμενη απολογία του για νομικούς λόγους».

Ο επίσης δικηγόρος του πρώην υπουργού Γ. Παγουρόπουλος υποστήριξε ότι «όλη η διαδικασία είναι πολιτική, όπως και η δίωξη που έχει εξαπολυθεί σε βάρος του. Καταγγέλλει ότι σύστημα εξουσίας που τον έφερε εδώ ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές. Κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο οι άνθρωποι που έπρεπε να βρίσκονται κρύβονται. Η διαδικασία θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιων του φυσικού του δικαστή. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απεύθυνε έκκληση για αποφυλάκιση της συζύγου του, λόγο της κατάστασης της".

Τέλος, ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου απάντησε και στην πρόσκληση της κόρης του Αρετής, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Αν ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφασίσει να μιλήσει δεν θα λάβει υποδείξεις για το πότε θα μιλήσει και τι θα πει.

Τα εμβάσματα υψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληγαν στην ιταλική εταιρεία προορίζονταν για επενδύσεις και δεν ήταν "μίζες" όπως περιγράφει το κατηγορητήριο. Αυτό υποστήριξε απολογούμενος συμπληρωματικά ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο συγκατηγορούμενος του Ακη Τσοχατζόπουλου και εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Συμφωνα με το συμπληρωματικό κατηγορητήριο που του έχει απαγγείλει ο ανακριτής , στην επίμαχη εταιρεία η οποία κατα τις αρχές ήταν συμφερόντων του Ακη Τσοχατζόπουλου κατέληγαν εμβάσματα συνολικού ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω αλλων δεκα εταιρειών. Μια εξ αυτών μάλιστα εμφανίζεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των συστημάτων Tor M1.

Ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης διέψευσε τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο και υποστήριξε οτι τα εμβάσματα στην ιταλική εταιρεία προέρχονταν από επενδυτές που είχε υποδείξει ο πρώην υπουργός.

Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδας αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής προκειμένου να λάβει συμπληρωματική απολογία από την Βίκυ Σταμάτη, η οποία δηλωσε αδυναμία -ψυχική και σωματική- να μεταχθεί στην Ευελπίδων.

Δεν πάει στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη

Σήμερα Κυριακή, επρόκειτο να απολογηθεί και η σύζυγος του πρώην υπουργού κ. Βίκυ Σταμάτη, η οποία ωστόσο με επιστολή της δήλωσε οτι δεν είναι σε θέση να μεταφερθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έτσι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μεταβεί ο ανακριτής στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Η κ. Σταμάτη ζήτησε από την δημοσιογράφο Βίκυ Μιχαλονάκου να διαβιβάσει το συγκεκριμένο κείμενο στα ΜΜΕ, το οποίο έχει ως εξής:

«Κύριε Ανακριτά,

Δεν Δύναμαι να υποστώ την βάσανον της μεταγωγής - της τηλεοπτικής διαπόμπευσης και εξόντωσης μου. Αφού έχω υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της ψυχικής μου υγείας έως κατάρρευσης.

Λόγοι κλονισμού, ψυχικής υγείας και κυρίως ανεπανόρθωτης βλάβης της φυσικής μου υγείας, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ απολογούμενη εν όποιον Σας.

Και για να προστατεύσω από την τηλεοπτική αγχόνη την διαβίωση και την ψυχική υγεία του ανήλικου γιου μου. Μπορώ να απολογηθώ εν όποιον Σας του ΔΕΣΜΩΤΗΡΊΟΥ, αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί απείθεια αλλά υποδηλώνει την ψυχική και φυσική μου αδυναμία.

Σας ευχαριστώ»


Από τον δικηγόρο της εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει μεταχειριστεί μέχρι τώρα με ιδιαίτερη σκληρότητα την Βικυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου απορφανίζοντας το ανήλικο παιδί της στερώντας του και τους δύο φυσικούς γονείς.

Η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου έχει λευκό ποινικό μητρώο, μόνιμη κατοικία και όποτε κλήθηκε από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές, είτε ως ύποπτη, είτε ως κατηγορουμένη παρέστη πρόθυμα και άμεσα θέτοντας τον εαυτό της στην διάθεση των δικαστικών αρχών.

Η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου δεν αποτελεί απειλή για την έννομη τάξη και δεν είναι επικίνδυνη ούτε ύποπτη φυγής και για το λόγο αύτο η θέση της είναι έξω από τη φυλακή, ελεύθερη και δίπλα στο πεντάχρονο ανήλικο παιδί της προκειμένου να το φροντίζει και να το προστατεύει όπως άλλωστε είναι δικαίωμα, υποχρέωση και φυσικό καθήκον κάθε μάνας!»


Οι απολογίες του Σαββάτου

Το Σάββατο απολογήθηκαν η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, για συμμετοχή στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με "πρωταγωνιστή" τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή επανέλαβε οτι οι αγοραπωλησίες στις οποίες προέβη ήταν απολύτως νόμιμες, ενώ αναφορικά με τον πρώην υπουργό αρνήθηκε οτι ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε οτι δεν ήταν καν πολιτικοί φίλοι, ενώ ως προς τις αγοραπωλησίες ο κ. Οικονομίδης αρνήθηκε οτι γνώριζε πως πίσω από αυτές κρυβόταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τελευταία απολογήθηκε στον ανακριτή η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου η οποία ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με τους Ακη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Ζήγρα ,τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και γνωστή δικηγόρο, η οποία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η κ. Λαμπροπούλου, απολογούμενη ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε οτι πανικοβλήθηκε μετά την έφοδο που έκανε το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο της και αμέσως επικοινώνησε με τους κ. Τσοχατζόπουλο και Ζήγρα αλλά και με την δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος της είπαν " να μην ανησυχεί". Σύμφωνα με την κ. Λαμπροπούλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος της είπε: " Δεν έχει λόγο να φοβάσαι εσύ. Παρείχες νόμιμες υπηρεσίες. Ξέρω ποιοι είναι από πίσω και πιέζουν". Η ίδια αρνήθηκε τέλος ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v