Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

Σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), πραγματοποιούν αποκλεισμό των γραφείων της Διοίκησης στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ
Σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), πραγματοποιούν αποκλεισμό των γραφείων της Διοίκησης στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό και ταυτόχρονα απαγορεύουν την είσοδο στον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο της εταιρίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί μια συμβολική, κατ’ αρχήν, κίνηση προκειμένου Διοίκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Υπουργείο Οικονομικών να αντιληφθούν το αδιέξοδο και την απαξίωση που οδηγούν την εταιρία και τους εργαζόμενους, με την πολιτική τους.

Η μοναδική εταιρία παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, στρατηγικής σημασίας και εθνικού σκοπού, μέσα από αντίρροπες, αντικρουόμενες πολιτικές καθώς και με την έλλειψη ρευστότητας, οδηγείται σε συρρίκνωση του παραγωγικού της έργου και την περιθωριοποίηση της από τις αγορές.

Υπουργεία και τράπεζες στερούν με την έλλειψη χρηματοδότησης την ρευστότητα στα Ε.Α.Σ. με αποτέλεσμα να μην μπορεί με τη σειρά της η εταιρία να χρηματοδοτήσει υπογεγραμμένες παραγγελίες, λόγω έλλειψης υλικών και αδυναμίας πληρωμής λειτουργικών της αναγκών και εξόδων. Η έλλειψη ρευστότητας έχει σαν επακόλουθο και τη μη καταβολή, άλλοτε στο σύνολο και άλλοτε μερικώς, των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

Αντί η Διοίκηση να προσπαθεί εναγωνίως και αδιαλείπτως να βρει λύσεις έτσι ώστε η εταιρία να ξεφύγει από τον φαύλο αυτό κύκλο της ύφεσης, δημιουργεί νέα οργανογράμματα τα οποία περιέχουν ακόμα - ακόμα και τμήματα ή υποδιευθύνσεις χωρίς υφισταμένους και εκπονεί στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο το μόνο που περιλαμβάνει είναι η μετεγκατάσταση εργοστασίων και η συρρίκνωση της εταιρίας σε δυο εργοστάσια.

Αλήθεια, που θα βρεθούν τα απαιτούμενα για τις μετεγκαταστάσεις χρήματα; Τι θα απογίνουν στο διάστημα που απαιτείται για τις μετεγκαταστάσεις, οι υπογεγραμμένες και προς εκτέλεση παραγγελίες; Είναι δυο εκ των πολλών ερωτημάτων τα οποία θέτουμε, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε.

Τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση,  ότι με την ακολουθούμενη δογματική εμμονή Κυβέρνηση και Διοίκηση θέλουν να εξωθήσουν τους εργαζόμενους μέσα από την οργή και αγανάκτηση να κλείσουν από μόνοι τους την εταιρία προκειμένου να ξεπουληθεί. Δεν θα το καταφέρουν, γιατί έχουμε την ευθύνη να περιφρουρήσουμε την περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν είμαστε διατεθειμένοι να «παραδώσουμε» την εταιρία σε ξένα μεγαλοσυμφέροντα.

Για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι καλούν το Υπουργείο Οικονομίας (μέτοχος), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (εποπτεύον) και τη Διοίκηση να:

- προσέλθουν σε έναν ολοκληρωμένο διάλογο για τη βιωσιμότητα της εταιρίας και το μέλλον των εργαζομένων.

- να εξασφαλίσουν ΑΜΕΣΑ την απαιτούμενη ρευστότητα των Ε.Α.Σ. μέσα από τη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, έχουν ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων για την κατάσταση που επικρατεί στα Ε.Α.Σ., καταθέτοντας ταυτόχρονα αίτημα συνάντησης. Έχουμε επίσης ενημερώσει τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δηλώνουν τέλος, ότι θα συνεχίσουμε τον Αγώνα με κάθε μορφή διαμαρτυρίας και κινητοποίησης, μέχρι να υπάρξει έκφραση και υλοποίηση πολιτικής με στόχο τη βιωσιμότητα των Ε.Α.Σ. και την ανάπτυξή τους προς όφελος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, της Άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, της Εθνικής οικονομίας και φυσικά προς όφελος των εργαζόμενων στην εταιρία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v