Απειλούν με εμπάρκο οι βενζινοπώλες

Με εμπάργκο στην αγορά και πώληση πετρελαίου θέρμανσης, που κανονικά θα έπρεπε να διατίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα, απειλούν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, εάν εν τω μεταξύ δεν δουν τον ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα.

Απειλούν με εμπάρκο οι βενζινοπώλες
Με εμπάργκο στην αγορά και πώληση πετρελαίου θέρμανσης, που κανονικά θα έπρεπε να διατίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα, απειλούν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, εάν εν τω μεταξύ δεν δουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως μεταδίδει το ert.gr, σε αυτή την απόφαση κατέληξαν ύστερα από συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, κατά την οποία ζήτησαν να μείνει η τιμή του πετρελαίου στα περσινά επίπεδα.

Επειδή δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν τέτοια δέσμευση, ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, καθώς λένε ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης είναι ένα κοινωνικά άδικο μέτρο που λαμβάνεται στο βωμό του λαθρεμπορίου. Αντί αυτού, οι πρατηριούχοι επιμένουν να εφαρμοστούν έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Πηγές της αγοράς πάντως αναφέρουν, ότι η ζήτηση πετρελαίου θα είναι μικρή, λόγω της υψηλής τιμής, των καλών ακόμη καιρικών συνθηκών, της ευρείας χρήσης εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (κλιματιστικά, φυσικό αέριο, pellets, κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης από τον Απρίλιο - Μάιο ενόψει της αύξησης της τιμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v