Μητρώο παρόχων σε πρόγραμμα του ΙΚΑ

Aπό 25/10/2012 ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για τα νομικά πρόσωπα  ή επιχειρήσεις (πάροχοι) για τη σύναψη σύμβασης στο "Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων".

Μητρώο παρόχων σε πρόγραμμα του ΙΚΑ
Aπό 25/10/2012 ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για τα νομικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις για τη σύναψη σύμβασης στο "Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων".

Αναλυτικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 138 του ν. 4052/01.03.2012 θεσμοθετήθηκε η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος με τίτλο "Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων" για την κάλυψη των αναγκών της κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας που καθιστούν δυσχερή την αυτόνομη διαβίωσή τους.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τις διατάξεις του ίδιου νόμου ορίζεται, ότι για την υλοποίηση του προγράμματος το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνάπτει ειδικές συμβάσεις με Παρόχους, με τις οποίες αυτοί αναλαμβάνουν, έναντι καθορισμένης αμοιβής ανά ωφελούμενο, να παρέχουν υπηρεσίες κατ` οίκον βοήθειας στους δικαιούχους του προγράμματος.

Με τις διατάξεις της Φ80000/ΟΙΚ.1611/1709/05-10-2012 (ΦΕΚ 2717/8-10-2012 τ. Β’) – Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, το ύψος χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο καθώς και η διαδικασία σύναψης σύμβασης παρακολούθησης και πληρωμής των παρόχων για τη λειτουργία του προγράμματος, κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων.

Κατόπιν των ανωτέρω το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνει ότι από 25/10/2012 θα δέχεται αιτήσεις Νομικών προσώπων/Επιχειρήσεων για ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων και σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας στους δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος.

Η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα υποβληθεί ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Παρόχους Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων).

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v