Εμπλοκή με Βατοπέδι και Λαυρεντιάδη

Καραμπόλα με την υπόθεση Βατοπεδίου και Λαυρεντιάδη διαπιστώνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνώντας τη "λίστα Λαγκάρντ". Στον ανακριτή την επόμενη εβδομάδα Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Εμπλοκή με Βατοπέδι και Λαυρεντιάδη
Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του "υπόπτου" στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την μή αξιοποίηση της "λίστας Λαγκάρντ" έλαβαν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.

Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Καταθέτοντας στην Βουλή αλλά και με την ιδιότητα του μάρτυρα ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο κ. Καπελέρης είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε ατύπως λίστα με δέκα ονόματα ζητώντας του όχι να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία αλλά το προφίλ τους. "Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό" είπε.

Όσον αφορά στον κ. Διώτη εξεταζόμενος από την Βουλή είχε υποστηρίξει ότι κατά την άποψη του η λίστα δεν ήταν ποινικά αξιοποιήσιμη καθώς απετέλεσε υλικό υποκλοπής και σύμφωνα με τον ίδιο με την κρίση του αυτή είχε συμφωνήσει και ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέες καραμπόλες

Εν τω μεταξύ από την επεξεργασία της λίστας που περιέχει ονόματα περίπου 2.000 ελλήνων με λογαριασμούς συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν διασύνδεση με δύο ακόμη μεγάλες υποθέσεις που εξετάζονται από την Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την υπόθεση του Βατοπεδίου η οποία εκκρεμεί σε συμβούλιο Εφετών αλλα και για την υπόθεση της Proton Bank με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην λίστα η οποία διερευνάται επί της ουσίας από το ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν δύο εγγραφές - δεν είναι σαφές αν είναι ονόματα φυσικών προσώπων ή εταιρειών- που παραπέμπουν στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Proton.

Ηδη τα σχετικά στοιχεία αποστέλλονται στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο διερεύνησης και αυτών των υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v