Spiegel: Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση

Αν και επισήμως η Γερμανία αναμένει την έκθεση της τρόικας, η απόφαση έχει ληφθεί και η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, αναφέρει το Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα. Η θέση της Γαλλίας.

Spiegel: Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση
Αν και επισήμως η Γερμανία αναμένει την έκθεση της τρόικας η απόφαση έχει ληφθεί και η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, αναφέρει το Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού, η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του Νοέμβριου σε δεσμευμένο λογαριασμό.

Αυτό δεν είναι απλώς μια επιθυμία της Γερμανίας, αλλά και της Γαλλίας καθώς η κυβέρνηση του Παρισιού έχει κουραστεί να ασχολείται κάθε λίγους μήνες με τα προβλήματα της Αθήνας, σημειώνει το Spiegel.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση του Βερολίνου σε συνεργασία με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, την τρόικα αλλα και το ΔΝΤ επεξεργάζεται μια λύση για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα θέλει να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ αλλά χωρίς να μειωθεί το κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους πιστωτές και να κλείσει τα όποια κενά στον προϋπολογισμό, αναφέρει το περιοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v